Kultura

hpgd zoranić

Jasenka Ostojić vodi vokalnu radionicu "Intonacija u vokalnoj praksi"

Jasenka Ostojić vodi vokalnu radionicu
Koncertni ured Zadar/PR

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo "Zoranić" najavljuje drugu od ukupno tri vokalne radionice koje organizira u ovoj godini

Naime, nova radionica održat će se u petak, 13. svibnja 2022. u 19.30 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači.

Radionice su namijenjene zborskim pjevačima, a ovu će voditi akademska glazbenica i dirigentica Jasenka Ostojić, ujedno i predsjednica Prosudbenog povjerenstva Međunarodnog natjecanja zborova u Zadru. Redovita je profesorica na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu. Predaje dirigentske predmete i kolegije Zbor i Komorni zbor s kojima ostvaruje brojne vokalno – instrumentalne projekte pohvaljene od strane javnosti i glazbene kritike u zemlji te suradnje s eminentnim umjetnicima (Milan Horvat, Valerij Gergijev, Riccardo Muti itd). Od akademske 2018./2019. godine profesor je i na Muzičkoj akademiji u Sarajevu (Bosna i Hercegovina) gdje predaje dirigiranje i srodne stručne predmete.

Naziv radionice je "Intonacija u vokalnoj praksi", a sastoji se od uvodnog predavanja kao i praktičnog rada na partiturama uz sudjelovanje Zbora "Zoranić".
 


Reci što misliš!