Kultura

ususret noći muzeja

Arheološki muzej Zadar dobio novi spot

Arheološki muzej Zadar dobio novi spot

Spot su predstavile djelatnice Muzeja Marina Brkić, voditeljica odnosa javnošću, Donata Smokrović, voditeljica marketinga te Damir Granić iz tvrtke Alba Digital.

U Arheološkom muzeju Zadar  danas je za predstavnike medija i mali broj uzvanika premijerno predstavljen novi promidžbeni spot Arheološkog muzeja Zadar pod sloganom „JEDAN MUZEJ – BEZBROJ PRIČA“. 

Spot su predstavile djelatnice Muzeja  Marina Brkić, voditeljica odnosa  javnošću, Donata Smokrović, voditeljica marketinga te Damir Granić iz tvrtke Alba Digital.

Ideja za promidžbeni spot nastala je u želji da se muzejska građa koja se čuva u Arheološkom muzeju popularizira kod široke publike, kazala je Marina Brkić, istaknuvši da su željeli osmisliti promidžbeni materijal koji bi bio u skladu s današnjim digitalnim vremenom i novim tehnologijama.

Koncepcija videa je više turističkog karaktera i namijenjen je širokoj publici. Video je visoke rezolucije i može se emitirati  na svim postojećim platformama od televizije do društvenih mreža. 

Donata Smokrović istaknula je da je  spot  sniman  na tri lokacije, u crkvi sv. Donata , Arheološkom muzeju Zadar i Muzeju ninskih starina u Ninu. U spotu se mogu vidjeti prekrasni  snimci unutrašnjosti crkve. sv. Donata kao i oni Muzeja i Crkve snimljeni iz zraka.

Među kadrovima snimljenim u Arheološkom muzeju u Zadru predstavljeni su najatraktivniji muzejski izlošci iz tri stalna postava. U Muzeju ninskih starina posebno se ističu dva originalna starohrvatska broda iz 11. stoljeća poznata pod nazivom Condura Croatica.

Osim stalnih postava Muzeja poseban naglasak stavljen je i na muzejske predmete koji se čuvaju u muzejskim sefovima.

U spotu je istaknut  i inovativan način izrade muzejskih suvenira putem 3D printera.

Spot je izradila zadarska tvrtka za video produkciju i proizvodnju filmova Alba Digital.

Za široku publiku spot će biti premijerno prikazan na facebook stranici Muzeja u sklopu  programa „Noći muzeja 2022.“ u petak, 28. siječnja.


Reci što misliš!