Kultura

ususret predstavi

Sanja Petrovski: U ova kaotična i depresivna vremena odabrali smo Bolero koja je izraz radosti, ljubavi i životne energije

Sanja Petrovski: U ova kaotična i depresivna vremena odabrali smo Bolero koja je izraz radosti, ljubavi i životne energije

U petak, 14. siječnja u HNK Zadar s početkom u 20 sati pogledajte plesnu predstavu "Bolero", nastalu u koprodukciji Zadarskog plesnog ansambla i HNK Zadar. Koncept, režiju i koreografiju potpisuje Sanja Petrovski.

Plesači i sukoreografi su:

-     Solistica: Patricia Gospić

-     Ansambl: Josipa Štulić, Marta Huber, Matea Bilosnić, Martina Ružić, Korina Oltran,  Anđela Matulić, Marta Diklan, Greta Marasović, Jelena Turčinov, Karolina Mijić, Kate Kukljica, Mato Đurđević, Hiroto Kida

-    Glas: Nada Smoljan, Zrinka Tomašić

Ulaznice po cijeni od 50,00 kuna u prodaji su na blagajni HNK Zadar.

Glazba: Maurice Ravel
Kostimografija: Marija Šarić Ban
Scenografija: Robert Košta, Marjan Nižić
Oblikovanje svjetla: Igor Petrovski
Oblikovanje zvuka: Tomislav Kraljević Shome

Premijerno izvedeno na 27. Zadarskom kazališnom ljetu 2021. povodom 30. obljetnice djelovanja i umjetničkog rada ZPA, ovo najpoznatije  francuskog skladatelja Maurice Ravela još uvijek plijeni svojom snagom i svježinom te se izvodi na svim svjetskim pozornicama.

„U ova kaotična i depresivna vremena odabrali smo BOLERO kao predstavu koja je izraz radosti, ljubavi i životne energije. U godini kada su svi izvedbeni umjetnici zakinuti izvedbama i brojnost publike  minimalna, ovo furiozno djelo posvećujemo upravo publici jer sve što radimo na koncu radimo za njih“ – izjavila je redateljica Sanja Petrovski uoči premijere 28. lipnja 2021.

Izvedba Zadarskog plesnog ansambla bazirana je na dualnosti: minimalizam mase plesača naspram raskoši plesnog izraza soliste, strogi ritam naspram impresiji glavne melodije.

Ritmovi i pjevanje se na početku predstave izvode u živo od strane izvođača, a u posljednjem dijelu predstave orkestralna izvedba preuzima kompletnu scenu i dovodi ovo scensko događanje do vrhunca.


Reci što misliš!