Kultura

ovog vikenda

Nova radionica scenskog pokreta poznate plesne umjetnice Matee Bilosnić

Nova radionica scenskog pokreta poznate plesne umjetnice Matee Bilosnić

Zadarski plesni ansambl 4. i 5. prosinca organizira posljednju radionicu ove godine. To je radionica scenskog pokreta za plesače, glumce i sve zainteresirane za ovaj kazališni aspekt rada.

Voditeljica je Zadranima dobro poznata Matea Bilosnić Meteo, koreografkinja, izvođačica i multimedijalna umjetnica.

Članica je Zadarskog plesnog ansambla i dio je organizacijskog tima Stream Zadar i Monoplay festivala. Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2020. za najbolje koreografsko ostvarenje u plesnoj predstavi Gozd-danse macabre. Vanjska je suradnica na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu na predmetu Scenski pokret.

Naziv kreativno – koreografske radionice je Od ničega do nečega, a sadržavat će metode i alate koje Bilosnić koristi u radu sa studentima glume i u brojnim dramskim predstavama u kojima sudjeluje u radu na scenskom pokretu i  koreografiji.

Od Ničega do Nečega je putovanje, metoda stvaranja i mjesto susreta ideja sažetih u koreografsku praksu. Na radionici će polaznici istraživati koreografiju, kompoziciju, izvedbene vještine i autorsko stvaranje te pokrenuti razgovor o vlastitoj koreografskoj praksi.

Započinje se nizom jednostavnih somatskih i funkcionalnih vježbi koje će se pretočiti u plesnu improvizaciju te naposljetku u kreaciju koreografskih minijatura. Kreacija kreće iz srži individualnog tjelesnog potencijala polaznika i nadograđuje se glasom, tekstom, zvukom, kostimom, rekvizitom. Pitanja na koja se traži odgovor jesu: kako početi stvarati?, kada stvaram što stvaram?, koji je potencijal mog stvaralaštva? Cilj radionice je stvoriti prostor slobode izražavanja i tako potaknuti stvaralaštvo i proširiti koreografsku praksu.

Pokrovitelj radionice je Grad Zadar i Zaklada kultura nova. 

Za dobivanje potrebnih informacija i registraciju sudionika potrebno se prijaviti preko maila zadarskiplesniansambl@gmail.com ili facebook stranice ansambla.


Reci što misliš!

 Izdvojeno