Kultura

#zadar

Europski dan art filma u Kino Zoni

Europski dan art filma u Kino Zoni
Kino Zona

Večeras, u Koncertnoj dvorani Kneževe palače od 20.30 h, Kino Zona prvi put će se pridružiti brojnoj familiji europskih kina te prigodno obilježiti “Europski dan art filma” projekcijom filma “Obiteljska priča”, redateljskim debijem slavnog glumca Vigga Mortensena!

Kina su važan dio kulturnog krajolika i kao takva obogaćuju svoje lokalne zajednice, pružaju uvid u druge kulture. S više od 100 milijuna posjetitelja diljem Europe, art kina igraju važnu ulogu u promociji europske kulturne raznolikosti te mladih filmskih talenata. Tako 14. studenog  u art kinima diljem Europe obilježava se Europski dan art filma, a ove godine i zadarska Kino Zona po prvi put sudjeluje u obilježavanju svojim programom, filmom „Obiteljska priča“.

Dva potpuno različita svijeta sukobit će se kada osamdesetogodišnji nezavisni zemljoradnik Willis otputuje u Los Angeles gdje će do daljnjega ostati živjeti s Johnom i njegovom obitelji. Mentalno oslabio, Willisova ćud je istovremeno oprezna i humoristična što će dovesti do otvaranja starih rana iz prošlosti, a na površinu će izaći godine međusobnog nepovjerenja između njega i njegovog sina Johna.

Uz samog Mortensena, u ovoj dirljivoj drami nastupa i veteran Lance Henriksen, a valja naglasiti kako je uz brojne nominacije uključujući i onu za najboljeg glumca na prošlogodišnjim Europskim filmskim nagradama ‘’Obiteljska priča’’ zaslužila i priznanje za najbolji film na festivalu u San Sebastiánu.

Nadamo se kako vas najavljena obilna kiša neće omesti u dolasku i zajedničkoj filmskoj proslavi!

*Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 09-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Koncertna dvorana Kneževe palače) od 19:30 h.

*Za prisustvovanje projekciji nije potrebna COVID potvrda, ali zbog ograničenog broja sjedalica osigurajte svoje ulaznice na vrijeme.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.

​​