Kultura

U Gradskoj loži

Otvorena izložba litavske narodne umjetnosti "U potrazi za inspiracijom"

Otvorena izložba litavske narodne umjetnosti
Bojan Bogdanić

U organizaciji Republike Litve, Grada Zadra, Centra za etno kulturu Vilnius, Nacionalnog muzeja Litve i Narodnog muzeja Zadar u Gradskoj loži svečano je otvorena izložba U harmoniji ljepote narodne umjetnosti Litve; U potrazi za inspiracijom.

U Gradskoj loži svečano otvorena izložba  U harmoniji ljepote narodne umjetnosti Litve; U potrazi za inspiracijom U Gradskoj loži otvorena izložba litavske narodne umjetnosti "U potrazi za inspiracijom"

Narodni muzej Zadar pozdravlja projekt međunarodne suradnje s Republikom Litvom i Nacionalnim muzejom Litve u kojima se kroz izložbeni prikaz umjetničkih djela, nastalih na uzoru tradicijskih primijenjenih umjetnosti upoznaje kultura Litve.

Izložba govori o važnosti očuvanja kulturnog dobra koje je nezamjenjiv segment i doprinos ukupnom kulturnom bogatstvu i kulturnoj baštini svake zemlje. Ovom izložbom predstavlja se nastavak tradicijske umjetnosti Litve te povratak tradicijskoj kulturi u smislu prenošenja tradicije.  

Prisutnima obratili su se ravnateljica Narodnog muzeja Zadar Renata Peroš, gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić i veleposlanica Republike Litve u Republici Hrvatskoj Jūratė Raguckienė

Izložba je dio programa povodom obilježavanja Dana grada Zadra, a ostaje otvorena do 10. studenog.    


Reci što misliš!