Kultura

Projekcija u 19 sati

"Murina" večeras na programu Kino zone

Mario Topić

Proteklu srijedu u Kino zoni je na radost brojnih gledatelja reprizirana domaća dokumentarna senzacija ‘’Ljubav oko svijeta’’, a večeras je na programu projekcija najtraženijeg ovogodišnjeg hrvatskog filma, laureata minulog festivala u Cannesu u kategoriji najboljeg debitanta – „Murinu“!

Napeti odnos šesnaestogodišnje Julije i autoritarnog oca Ante počinje pucati kada u njihov dom na otoku stigne stari obiteljski prijatelj.

Dok je otac zaokupljen pokušajima da s njim sklopi posao života, karizmatični gost Juliji otvara sve više prostora slobode te u njoj budi revolt prema roditeljima. Tijekom jednog vikenda ispunjenog velikim očekivanjima, Julija uvlači obitelj u opasni vrtlog strasti i nasilja.

Režiju potpisuje Antoneta Alamat Kusijanović, čiji kratki film „U plavetnilo“, idejni začetnik „Murine“, smo imali prilike gledati ovog ljeta u programu Kino Zone.

U glavnim ulogama vidjet ćete Graciju Filipović, Leona Lučeva, Danicu Čurčić te Cliff Curtis, a kao izvršni producent mjesto je našao i slavni Martin Scorsese!

*Ulaznice po cijeni od 25 kn mogu se kupiti svakim radnim danom u periodu od 9-13h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Koncertna dvorana Kneževe palače) od 19:00 h.

*Za prisustvovanje projekciji nije potrebna COVID potvrda, ali zbog ograničenog broja sjedalica osigurajte svoje ulaznice na vrijeme.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra, Zadarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Koncertnim uredom Zadar.


Reci što misliš!