Kultura

niz događanja

Prirodoslovno grafička škola manifestacijom “Prijateljstvo riječi” obilježava mjesec knjige

Prirodoslovno grafička škola manifestacijom “Prijateljstvo riječi” obilježava mjesec knjige

Namjera manifestacije je da se učenicima približi svijet kulture koji oni kroz današnji način konzumacije medija ne mogu upoznati. U tome će im pomoći renomirani i kvalitetni umjetnici iz svijeta književnosti, filma i glazbe, kao što su Tomica Bajsić, Nina Bajsić, Denis Katanec, Stanislav Habjan i ostali.

Prirodoslovno grafička škola manifestacijom “Prijateljstvo riječi” obilježava mjesec knjige, prenosi Novi radio.

Namjera manifestacije je da se učenicima približi svijet kulture koji oni kroz današnji način konzumacije medija ne mogu upoznati. U tome će im pomoći renomirani i kvalitetni umjetnici iz svijeta književnosti, filma i glazbe, kao što su Tomica Bajsić, Nina Bajsić, Denis Katanec, Stanislav Habjan i ostali.

Bogat program započeo je akcijom “Što imam dam”, a predstavio ga je školski knjižničar Ante Prtenjača, začetnik ideje:

“U hodniku škole napravili smo mjesto za knjige koje učenici i profesori žele pokloniti nekome. Poanta je da donesete knjige koje vam stoje kod kuće i skupljaju prašinu, možda netko pronađe u toj knjizi nešto što se njemu svidi. U narednih mjesec dana, na više lokacija, u školi, Centru za kreativne industrije, Kneževoj palači i caffe baru Gina održavat će se razne radionice, projekcije filmova, predstavljanje knjiga, koncerti i glazbeno-scenski nastupi kojiima ćemo pokušati približiti kulturu učenicima.”

“Nadam se da će manifestacija “Prijateljstvo riječi”, koja je trenutno školski projekt, nastaviti i u budućnosti i da će izaći iz okvira škole. Ovim putem bi pozvala i sve srednjoškolce iz Zadarske županije da se priključe i prisustvuju na ovim zanimljivim aktivnostima,” rekla je ravnateljica Anamarija Ivković.

„ Ovo je jedan uistinu kvalitetan program i jako sam ushićen. Namjera manifestacije je da se učenicima približi svijet kulture koji oni kroz mainstream, skrolajući non-stop po medijima ne mogu upoznati. Ujedno bi se zahvalio ravnateljici na podršci jer bez podrške nadređenih, ovakvi projekti ne bi bili mogući,“ dodao je za kraj Ante Prtenjača.

 


Reci što misliš!