Kultura

#havc

Na festivalu u Iranu dvije nagrade filmu "Moj dida je pao s Marsa"

Na festivalu u Iranu dvije nagrade filmu

Dugometražni igrani film za djecu "Moj dida je pao s Marsa" Dražena Žarkovića i Marine Andree Škop' osvojio je dvije nagrade 34. Međunarodnog filmskog festivala za djecu i mlade koji se održao u iranskom gradu Isfahanu.

Kako je izvijestio HAVC u četvrtak, riječ je o nagradi Zlatni leptir za najbolji film po izboru mladog žirija te nagradi Zlatni leptir za najbolje umjetničko ostvarenje u režiji koju su osvojili Dražen Žarković i Marina Andree Škop. 

Film je do sada prikazan na preko 50 međunarodnih festivala i osvojio je 16 nagrada. Popis nagrada možete pronaći na ovoj poveznici. 

Osim kino distribucije u svih sedam koprodukcijskih zemalja, "Moj dida je pao s Marsa" je međunarodno distribuiran u ukupno 26 zemalja, među kojima su i  SAD, Rusija, Japan, Španjolska, Ukrajina.

Nastao je u produkciji zagrebačkog Studija dim u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom, luksemburškim Wady Filmsom, norveškim Filmbinom, češkim MasterFilmom i MagicLabom, slovačkom Artilerijom, slovenskim Senca Studiom i Art Rebel 9 i bosanskohercegovačkom Fabrikom). 

Prema motivima priče 'Moj dida je vanzemaljac' Irene Krčelić, scenarij su napisali Pavlica Bajsić Brazzoduro i Branko Ružić.


Reci što misliš!