Kultura

#književnost

Korana Serdarević i Marina Gudelj u dijalogu

Korana Serdarević i Marina Gudelj u dijalogu
Miroslav Lelas/PIXSELL

Zagrebačka Booksa u svojoj novoj sezoni predstavlja novu književnu tribinu “Pitaj što te zanima – Spisateljice u dijalogu”, s ciljem otvaranja dijaloga između autorica različitih generacija i faza u karijerama.

Nakon premijernog predstavljanja tribine krajem rujna, ovog utorka, 12. listopada u 18 sati slijedi drugo izdanje “Spisateljica u dijalogu”, koje će pod naslovom “Sve čega nema i što nam fali” ugostiti Marinu Gudelj, dobitnicu nagrade Prozak i autoricu zapažene zbirke priča “Fantomska bol” i Koranu Serdarević, jednu od naših najnagrađivanijih književnica i autoricu najnovije zbirke kratkih priča “Gušterov rep”.

Pod vodstom moderatorice Luize Bouharaoue, obje književnice otvorit će dijalog o svom autorskom djelovanju te publiku kroz razgovor upoznati sa svojim promišljanjima i iskustvima, kao i suočavanju s društvenim izazovima svakodnevice, problema, izazova i tabua.

Obje autorice su otvoreno podijelile svoja iskustva i promišljanja, od savjeta za nove generacije autora do osobnog doživljaja pandemijskog razdoblja i njegovog utjecaja na njihovo stvaralaštvo.

U Graziji pročitajte dijalog dviju hrvatskih iznimnih spisateljica, Korane Serdarević i Marine Gudelj.


Reci što misliš!