Kultura

za ljubav

U kninskoj galeriji otvorena izložba Dragane Nuić-Vučković i Vesne Vuga Sušac

U kninskoj galeriji otvorena izložba Dragane Nuić-Vučković i Vesne Vuga Sušac

Sinoć je u galeriji Kninskog muzeja otvorena izložba radova akademske slikarice Dragane Nuić-Vučković i akademske kiparice Vesne Vuga Sušac naziva „Za Ljubav“.

Dragana Nuić Vučković ovom prilikom je izložila digitalne slike rađene 2021. godine. Nastale u programu Adobe Photoshop slike su prikazane kao printovi na ljepenci. Slikarica se poslijednjih 8 godina bavi digital artom i rekomponira stare slike u elektronskom obliku te im tako daje novi vizualni identitet.

Iako klasična kiparica po vokaciji, Vesna Vuga Sušac se u prikazanom ciklusu naziva Znakovi okreće geometrijskoj apstrakciji koristeći geometrijske oblike kvadrat krug i trokut i suvremene materijale.

Nazivom Znakovi kiparica simbolički ali svjesno pravi razliku između osobnog  tj. intimnog doživljaja ovog cikusa radova i načina na koji će on biti prihvaćen i doživljen od strane publike.

Izložbu Za Ljubav umjetnice su posvetile preminulom akademskom kiparu Nikoli Vučkoviću.

Posjetitelje izložbe s ciklusom radova upoznale su kustosica Ivana Mikulić Sarić i autorice Dragana Nuić-Vučković i Vesna Vuga Sušac. Izložbu je otvorio Milan Zoričić predsjednik kulturnog vijeća grada Knina.

 


Reci što misliš!