Kultura

#kultura

Počinje novo izdanje Betina film festivala

Počinje novo izdanje Betina film festivala

Betina film festival danas rasprostire svoja filmska platna po četvrti put! Svečanim otvaranjem u kinu Riva u 20:00 sati započinje betinska filmska avantura koja će trajati sve do subote, 21. kolovoza.

Festival otvara hrvatski igrani film “Santa Cruz”, redatelja Igora Jelinovića, o bračnom paru čiji spokoj na zasluženom godišnjem odmoru remeti jedan sezonski radnik. Nakon njega slijedi “Angina Pectoris” Filipa Mojzeša o nesmotrenoj Zoranovoj reakciji koja će ga natjerati da se suoči sa stvarnošću, slijedi uradak hrvatsko-francuske koprodukcije- obiteljska drama “Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem”, o odnosu majke i kćeri koji se iznenadno počinje mijenjati.

Program na Rivi završava dugometražnim filmom “Ribanje i ribarsko prigovaranje” prema romanu Petra Hektorovića s Radom Šerbedžijom u glavnoj ulozi.

Druga lokacija, Kino skalinada, danas nudi nešto više filmova i to sve redom premijera. Niz započinje dokumentarni film “Dajla:Film i zaborav” o održavanju filmskog festivala na vrlo zanimljivoj lokaciji – izbjegličkom kampu u Alžiru. Slijedi kratkometražni uradak “Zašto ne zaplešete” bosanskohercegovačke redateljice Isidore Ratković koji donosi priču o mladom paru koji započinje zajednički život. Premijere završavaju filmovima “Otava” o tinejdžerici koja u snovima doziva svoju majku te “Ramon” o dječaku koji konačno spoznaje kako je pobijediti, a kako izgubiti na sportskom borilištu. Izuzeti iz kategorije premijera, ali ne manje važni, tu su filmovi “Martin torpedo” i “Svjedok” koje ćete također moći pogledati u Kinu Skalinada.

Čekamo vas večeras pod vedrim betinskim nebom uz filmove i zabavu bez granica već četvrtu godinu zaredom!

​​​​​