Kultura

#ugljan

U Čeprljandi niče mali (pod)morski muzej na otvorenom

U Čeprljandi niče mali (pod)morski muzej na otvorenom
Naši školji

Ronilačku masku u ruke i put pod noge do Čeprljande!

Tako bi otprilike mogla izgledati pisana pozivnica za budući mali (pod)morski muzej na otvorenom, čije je “temelje” u subotu, 7. kolovoza ispred Beach bara Bičikleta u Čeprljandi, izložbom “Pod morem“ postavio Marko Novoselić s nekolicinom prijatelja i poznanika umjetnika.

-O malome morskom muzeju razmišljam dugo, a ideju o ovoj izložbi “brusio” sam u dugim zimskim noćima, kada nam se najčešće svakakve misli motaju po glavi, kaže Marko, koji je za svoj projekt okupio umjetnike Igora Maštruka, Gogu Pahlić, Brankicu Goja, Davora Preisa, Ognjena Lalića, Sašu Boman Višić i Borisa Cikača.

U jednom dijelu izložba doslovno uranja u more i Markova je želja da to bude stalni postav u moru, čiji će se manji elementi mijenjati i nadopunjavati, a vanjski dio mijenjat će se prema potrebama i željama umjetnika.

Po interesu posjetitelja na otvaranju, izložba je već na početku izazvala veliko zanimanje, a svi koji žele otkriti što sve uistinu krije izložba “Pod morem”, moći će to učiniti do kraja ljeta. Već sljedećega dočekat će ih novi eksponati!