Kultura

#zadar

Jazz and Blues festival u Zadru otvara Kubanac Omar Sosa

Jazz and Blues festival u Zadru otvara Kubanac Omar Sosa

Već sedmu godinu zaredom u organizaciji HNK Zadar, na prekrasnoj lokaciji otvorene terase Muzeja antičkog stakla Zadar održat će se Zadar Jazz & Blues festival.

Na festivalu koji traje od 28. do 30. srpnja prva noć će pripasti svjetskom pijanisti Kubancu Omaru Sosi ( Aguas triu). Njegova je glazba mješavina afro-latino jazza i ritmova iz cijelog svijeta.  Koliko je kvalitetan glazbenik dokazuje nagrada za životno postignuće programa  Smithsonian Associates te pet nominacija za nagradu Grammy te dvaput za nagrade BBC-ja u kategoriji world musica.

Drugu večer nastupa jedan od najboljih svjetskih trombonista, funk legenda, Joseph Bowie. Utemeljitelj je kultnog banda Defunkt i već desetak godina surađuje s jazz & funk grupom The Bastardz.

Festival se završava koncertom američke glazbenice Dene DeRose koju kritika naziva "najboljom pijanisticom i pjevačicom još od Shirley Horn".  Njeno umijeće je najbolje opisao Washington City Paper : "Ako dođe u Vaš grad, ulaznicu za koncert nabavite čim prije jer Dena DeRose naprosto zapanjuje lakoćom svirke na klaviru i izuzetnim vokalnim talentom!"

Ulaznice su u prodaji na blagajni HNK Zadar i na sustavu Croatia Tickets. Svi koncerti počinju u 21:30 sati.  Cijena ulaznice iznosi 100 kuna. Na vrijeme osigurajte svoje mjesto u gledalištu jer je broj mjesta ograničen.


Reci što misliš!