Kultura

najavljujemo

Kino Zona nam dovodi izuzetno popularnu kriminalističku dramu ''Zviždači''

Kino Zona nam dovodi izuzetno popularnu kriminalističku dramu ''Zviždači''

Iz neonom obojenih turskih diskoteka i ljubavnih jada njihovih DJ-eva u četvrtak odlazimo u svijet neobičnih kriminalaca uz rumunjsku kriminalističku komičnu dramu ''Zviždači''.

Nije sve kakvim se čini za Cristija, policijskog inspektora u Bukureštu koji, čini se, radi simultano za obje strane zakona. Ljepotica Gilda nagovara ga na pljačku s visokim ulozima, a oboje moraju biti spremni na izazove koje donose iznenadne situacije, izdaja i obmana. Međutim, tajni jezik zviždača sa španjolskog otoka La Gomera mogao bi biti točno ono što im treba da uspješno izvedu pljačku. 

Za režiju i scenarij ovog neobičnog ali popularnog rumunjskog filma zaslužan je Corneliu Porumboiu, a glumačku ekipu među ostalima čine Vlad Ivanov, Catrinel Marlon i Rodica Lazar. Valja spomenuti kako je film bio nominiran na festivalu u Cannesu te da je Corneliu Porumboiu zavrijedio priznanje za najboljeg scenarista u Sevilli. Prije njegove projekcije nipošto nemojte propustiti hvaljenu i nagrađivanu domaću kratkometražnu dramu ''Kućica'' u režiji Jakova Nole.  

Kućica je toplo i sigurno mjesto gdje Josip, netom rastavljeni muškarac srednjih godina, provodi predugo ljetovanje sa svojom majkom, daleko od grada i problema. Kućica je njegovoj majci dom, a njegovu nećaku vikendica na kojoj želi zaraditi. 

U glavnoj ulozi nastupaju Filip Nola i Ingeborg Appelt, dok ostatak ekipe čine još i Paško Vukasović i Rok Juričić. Među brojnim priznanjima, ''Kućica'' je osvojila i posebnu nagradu za scenarij na festivalu u Betini te nagradu 'Jelena Rajković' na 'Danima hrvatskog filma'. 

Projekcije su na rasporedu u četvrtak, 22. srpnja od 21.15 h na već dobro poznatoj Poljani Branka Stojakovića (između Kazališta lutaka i crkve Sv. Dominika).

*Ulaznice po cijeni od 25 kuna mogu se kupiti na blagajni ispred lokacije prikazivanja koja se otvara u 20.15 sati. 

*Za prisustvovanje projekcijama NIJE potrebna COVID potvrda!

*U slučaju kiše ili lošeg vremena projekcija se odgađa.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.

 


Reci što misliš!