Kultura

izložba u brlogu

Mjesta koja snima Tomislav Grzunov mnogi ne doživljavaju kao Zadar

Mjesta koja snima Tomislav Grzunov mnogi ne doživljavaju kao Zadar

Mjesta koja snima Tomislav Grzunov mnogi ne doživljavaju kao Zadar. Ali on je mnogo više od prizora koji se svakodnevno repliciraju na društvenim mrežama, posebno ona popularna, ''turistička''.

68a854b2813005ccf2049c224acb0e63.jpg?v=2Zadar noir, velik je dio fotografija koje čine zbirku prikupljenu kroz nekih pet godina. Profesor, restaurator, glazbenik, Grzunov nam kaže kako je za izložbu (video projekciju) u Brlogu pripremio oko 70-ak slika, koje međusobno nisu povezane, osim što su nastale u dahu, ulovljene u trenutku, bez plana, cilja, obrade.

Sirove su kao ono što prikazuju.

Mnoge podsjećaju na neka davno izgubljena vremena.

7c318ce067f06b99c5b0edc3ac44a16b.jpg?v=2Devastirani zidovi, autobusi, noćna rasvjeta, fasade, sjenke, često su to ona mjesta na samoj periferiji ili odmaknuti od centra Zadra.

Fotografijom im autor nastoji dati značaj jer su opet i ona dio jednog živog tkiva. Samim time i ona zaslužuju da se na njih skrene pažnja. To su dijelovi grada u kojima mnogi od nas žive i rade. A kako su često fotografirana noću, poprimaju jedan drugačiji, pomalo mističan izgled. 


Reci što misliš!