Kultura

najavljen program

Ravelov Bolero otvara Zadarsko kazališno ljeto

Ravelov Bolero otvara Zadarsko kazališno ljeto

Plesnom interpreacijom Ravelovog Bolera otvara se još jedno Zadarsko kazališno ljeto, i pandemiji usprkos, najavljen je program koji donosi Hrvatsko narodno kazalište Zadar, uz premijere i gostovanja.

Na konferenciji za medije ispred Muzeja antičkog stakla program su predstavili ravnatelj HNK Zadar, Renato Švorinić i suradnici. Bit će tu niz predstava, sve do kolovoza, a sve započinje već sljedeći tjedan, uz nezaobilazne večeri jazza i bluesa kao posebno atraktivnog programa:

f907b9f3d223b625f72f58778f4fd5e9.jpg?v=227. lipnja predpremijera, večer kasnije premijera Bolera u lapidariju Narodnog muzeja Zadar, najavila je Sanja Petrovski, koja je autorica koncepta, koreografije, a suradnice su joj bile Lada Petrovski Ternovšek i Josipa Štulić.

Producentica je Natali Perić, plesači i sukoreografi: solistica Patricia Gospić, uz ansambl: Josipa Štulić / Natali Perić/ Marta Huber/Matea Bilosnić/ Filipa Bavčević/Maja Petani/Korina Oltran/Marija Pehar/Anđela Matulić/Zara Kadija.

- Zadarski plesni ansambl je za obilježavanje 30. obljetnice postojanja odabrao najpoznatije djelo francuskog skladatelja Maurice Ravela koje još uvijek plijeni svojom snagom i svježinom te se izvodi na svim svjetskim pozornicama.

U godini kada su svi izvedbeni umjetnici zakinuti izvedbama i brojnost publike minimalna, ovo furiozno djelo ZPA posvećuje upravo publici, kazala je Petrovski.

2. srpnja očekuje nas zanimljiva premijera u režiji Vinka Radovčića za Dramu plus i u koprodukciji s HNK Zadar - Slučaj Mersault.

- Bit će to do sad i najzahtjevnija i najskuplja predstava, otkriva Radovčić, koji potpisuje ovaj autorski projekt s Ninom Pavlović.

- Projekt podupiru Grad Zadar i Zadarska županija. A naš ansambl je baš zanimljiv i dinamična se tu energija stvorila... Od Dubrovnika preko Petrinje do Slavonskog broda - mladi glumci stižu sa svih strana Hrvatske! Na samu audiciju se prijavilo preko 90 kandidata, kaže Radovčić.

Na sceni se pojavljuju Konstantin Haag, Pavle Matuško, Marko Kasalo, Kim Končar, Lucija Alfier, Luka Čerjan.

Svi programi počinju u 21:30 sati.

Ulaznice se mogu kupiti online, preko sustava Croatia Tickets, ali i na blagajni kazališta prijepodne i poslijepodne. 


Reci što misliš!