Kultura

#zadar

U petak i subotu se održava sedmi Studentski etnografski filmski festival (SEF)

U petak i subotu se održava sedmi Studentski etnografski filmski festival (SEF)
SEF

Studentski etnografski filmski festival (SEF) održava se, sad već tradicionalno, dugih sedam godina za redom (izuzev prošle pandemijske), a organiziraju ga studenti i profesori Odjela za etnologiju i antropologiju Sveučilišta u Zadru zajedno s udrugom ANTROPOP.

Zbog važnosti i posebnosti ovog festivala kao jedinog takve vrste u Hrvatskoj, jako smo sretni i ponosni što smo u ovakvim, otežanim okolnostima uspjeli organizirati sedmi SEF! Slobodno možemo reći kako je ovaj naš mali zapravo veliki festival međunarodnog karaktera jer nam svake godine pristiže sve više i više studentskih filmova iz svih krajeva svijeta! Ove godine na naš poziv prijavljeno je 30, a mi smo izabrali 13 filmova od kojih će se njih šest prikazati u petak, a sedam u subotu kada će biti i proglašen najbolji film izabran od strane našeg stručnog, tročlanog žirija (Lana Askari, Relja Pekić i Sara Jurinčić).

Stoga pozivamo sve sugrađane i sugrađanke, ljubitelje/ice dobrog filma i dobrog piva da nam se ovog vikenda (11. i 12.6.) pridruže u Brlog zadružnoj pivovari (ul. Andrije Hebranga 6) na projekcijama izabranih filmova!

S obzirom na aktualnu situaciju ništa nismo htjeli prepuštati slučaju, stoga smo odlučili da naš ovogodišnji program možete pratiti i online, a za to je potrebno poslati mail na adresu studentski.etnografski.film@gmail.com nakon čega ćete na dan festivala dobiti link i šifru za pristup filmovima. Šifra vrijedi samo za vrijeme trajanja festivala!

Program započinje u 20:00 i trajat će do 23:00 sati, a selekciju filmova možete vidjeti na našoj web stranici ili na našem Instagram i Facebook profilu.