Kultura

kreativni zadrani

Suzana Petani - zadarska majstorica za unikatne teglice za cvijeće, vaze i "škatulice"

Suzana Petani - zadarska majstorica za unikatne teglice za cvijeće, vaze i

Koliko je ljubavi, truda i vremena potrebno za bavljenje kreativnim radom, u tzv. do it yourself kulturi koja i u Zadru ima svoje poklonike? Jedna od njih je i Zadranka Suzana Petani.

Suzana Petani 51-godišnja je Zadranka čije smo sjajne radove pogledali u Arbanasima, u ogranku Gradske knjižnice Zadar gdje je imala samostalnu izložbu.

- Puno čitam i često sam u knjižnici u Arbanasima. Kroz razgovor sa djelatnicama knjižnice spomenula sam što mi je hobi, pa su mi predložile da bi mogla izložiti svoje radove, što se evo sad i ostvarilo, priča nam Suzana.

Decoupageom se bavi nešto više od godinu dana.

- Pred Božić 2019. razmišljala sam što pokloniti obitelji i prijateljima, a na Youtubeu sam naletila na DIY -decoupage. Kako sam imala dostapraznih staklenki, odlučila sam ih iskoristiti, okušati se u tom radu, pa sam ih ukrasila decoupageom i shvatila kako je to jako lijep, osoban poklon.

Suzana materijale nabavlja u raznim on-line i hobi trgovinama.

U knjižnici je izložila teglice za cvijeće, vaze, škatulice i vješalice ukrašene razim motivima (bicikle,cvijeće...)

- Decoupage je prilično opuštajući hobi i radove uglavnom poklonim. Izložba nije zamišljena kao prodajna,već prvenstveno da pokažem kako se stare i obične stvari mogu obući u novo ruho, ali zainteresirani za kupovinu se mogu javiti. Na nagovor obitelji i prijtelja radove objavljujem na društvenim mrežama koje prije nisam koristila tako da sam relativno nova u tom virtualnom svijetu, skromna je naša kreativka.


Reci što misliš!