Kultura

nakon zadarske premijere

Usidrene na 31. Marulićevim danima

Usidrene na 31. Marulićevim danima

Nakon zadarske premijere, predstava Usidrene Elvisa Bošnjaka stiže na Marulićeve dane.


U srijedu, 21. travnja izvedbom predstave Usidrene Elvisa Bošnjaka u koprodukciji GDK Gavella / HNK Split / HNK Zadar počinje 31. Festival hrvatske drame Marulićevi dani u HNK Split.

Ovogodišnji Festival hrvatske drame Marulićevi dani bit će posvećen 500. obljetnici tiskanog izdanja Judite Marka Marulića.

Igraju:  Davor Jureško, Anja Šovagović Despot, Snježana Sinovčić Šiškov, Goran Marković, Martina Čvek, Maruška Aras i Katarina Romac.

Radnja se zbiva na neodređenom dalmatinskom otoku, na koji se vraća stari Antonio – davno se dogovorno oženio mladom djevojkom i ostavio je s djecom.

"Usidrene” donose čitav dijapazon različitih, kompleksnih odnosa, snažno portretirane likove, posebice ženske, među kojima se izdvaja glavni lik Jakovice, koju je život u maloj patrijarhalnoj sredini ogrubio i osušio od emocija. Tekst je prožet iskonskom, divljom otočnom ljepotom, ali i surovošću života njezinih žitelja čija su sidra nepovratno zapela na morskom dnu", stoji u obrazloženju nagrade "Marin Držić", koju su "Usidrene" dobile 2017. godine.


Reci što misliš!