Kultura

čestitamo!

Učenici GŠ Blagoje Bersa imali su sjajne nastupe na regionalnom natjecanju glazbe i plesa

Učenici GŠ Blagoje Bersa imali su sjajne nastupe na regionalnom natjecanju glazbe i plesa
Arhiva/Bojan Bogdanić

Učenici Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar sudjelovali su na regionalnom krugu 59. hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe i plesa.

Na natjecanju solfeggia održanom 1. ožujka 2021. u Zadru sudjelovala su četiri učenika nastavnice Nade Smoljan. Lucijan Bašić osvojio je drugu nagradu, Jakov Žarković i Šimun Pehar – treću i Šime Šoša  - prvu nagradu.

Discipline gitara i glasovir održane su u Makarskoj 2.-5. ožujka 2021. Učenica Laura Tošić osvojila je drugu nagradu na glasoviru pod voditeljstvom nastavnice Blanke Aždajić Medić, dok su gitaristi Roko Skroče i Lucija Iglić osvojili prve nagrade pod mentorstvom nastavnika Božene Lukin i Hrvoja Šteke.

U Velikoj Gorici održano je natjecanje u disciplini klasični balet i suvremeni ples gdje su također nastupile učenice Glazbene škole Blagoje Bersa.

Sanja Petrovski pripremila je učenice klasičnog baleta koje su dobile priznanje. To su: Lora Kujundžić, Lana Mandić, Mia Nina Valković, Tina Jurjević i Doris Cortesi Šarunić.

Nastavnice Lucija Mikas i Jasna Frankić pripremale su učenice suvremenog plesa. U drugoj kategoriji nastupile su: Nika Pešić, Mila Dragović, Daria Kovač, Ella Bratuševac, Nika Grancarić, Mirna Pavić i Karla Pavić te su sve osvojile drugu nagradu, dok su u trećoj kategoriji učenice Leona Vrkić i Maria Topić osvojile treću, a Mia Šare drugu nagradu. U četvrtoj kategoriji Marija Knežević dobila je drugu i  Nina Pavić - treću nagradu.

U toj kategoriji  imamo i prvonagrađenu  - Zaru  Kadija s mentoricom Jasnom Frankić Brkljačić. Učenica Marta Diklan u petoj kategoriji osvojila je drugu nagradu.

Četiri prvonagrađena učenika kvalificirala su se za nastup na državnom natjecanju koje će se održati od 22.-28. ožujka 2021. u Zagrebu.

Vesele nas uspjesi naših učenika nakon zahtjevne godine s puno on line nastave i izostankom javnih nastupa koji su sastavni dio školovanja mladih glazbenika i plesača. Za sve njih ovo je bio prvi javni nastup nakon gotovo godinu dana i svi učenici i nastavnici zaslužuju čestitke!


Reci što misliš!