Kultura

KLZ večeras u 20 sati

''Bergman: Jedna godina, jedan život'' u Kino Zoni

''Bergman: Jedna godina, jedan život'' u Kino Zoni

Kratku veljaču u Kino Zoni zatvaramo ove srijede, 24. veljače s početkom u 20 sati s dobitnikom nagrade za najbolji dokumentarni film na Europskim filmskim nagradama 2018., ''Bergman: Jedna godina, jedan život''.

Godine 1957. Ingmar Bergman navršava 39 godina. Kao već etablirana figura svjetske kinematografije, te godine objavljuje svoja dva remek-djela, "Sedmi pečat" i "Divlje jagode". Napisao je i snimio "Na pragu života", režirao dva hvaljena kazališna komada, radio na radiju i televiziji, a prolazio je i drame u privatnom životu.

U obilježavanju stote godišnjice rođenja velikog autora, švedska redateljica Jane Magnusson uzima tu iznimno plodnu godinu kao polaznu točku za istraživanje Bergmana kao čovjeka, u svoj kompleksnosti njegove ličnosti. 1957. je bila i godina kada je upoznao Käbi Laretei i Ingrid von Rosen, koje će postati njegova četvrta i peta supruga, dok je istovremeno bio zaokupljen intenzivnom aferom s Bibi Andersson, glavnom glumicom u dva filma te godine. Njegov brak s novinarkom i lingvisticom Gun Grut raspada se. Bergman jedva viđa šestero djece koje je već imao s tri različite žene.    

Uz u uvodu već spomenuto priznanje, valja naglasiti i kako se dokumentarac Jane Magnusson te iste godine našao među nominiranim filmovima za nagrade u Cannesu, odnosno, San Sebastiánu. 

*Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 8-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) od 19:15h.

*Zbog trenutnih epidemioloških mjera broj sjedala u dvorani ograničen je na 16 stoga vas molimo da svoje ulaznice osigurate na vrijeme.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.


Reci što misliš!