Kultura

ZF horor drama

U Kino Zoni ovog četvrtka film ''Mali Joe'', savršen suputnik za pandemijsko doba

U Kino Zoni ovog četvrtka film ''Mali Joe'', savršen suputnik za pandemijsko doba

Nakon prošlotjedne projekcije njemačke fantastične romantične drame ''Undine'', ovog četvrtka smo za vas u Kino Zoni pripremili jednu napose neuobičajenu priču koja na više načina reflektira trenutno globalno stanje, stoji u najavi projekcije.

Alice je samohrana majka zaposlena kao uzgajivačica biljaka u korporaciji koja se bavi razvojem novih biljnih vrsta. Upravo je ona stvorila posebnu vrstu grimiznog cvijeta, posebnog ne samo zbog svoje ljepote, već i zbog svoje terapeutske vrijednosti: ako ga se drži na savršenoj temperaturi, uredno zalijeva i redovno s njim komunicira, cvijet svog vlasnika čini sretnim. Protivno politici kompanije, Alice jedan od tih cvjetova donosi kući kao poklon za njezinog sina tinejdžera, Joea. Oni biljku nazovu ''Mali Joe'', ali kako biljka raste, tako rastu i Alicine sumnje da njezine nove biljne kreacije možda i nisu toliko bezopasne kao što je mislila. 

Režiju i scenarij ove neobične, misteriozne ZF horor drame potpisuje proslavljena austrijska redateljica Jessica Hausner, a valja svakako i naglasiti kako je Emily Beecham za svoju strogo kontroliranu glumu nagrađena priznanjem za najbolju glumicu na festivalu u Cannesu 2019., dok su nam ništa slabija glumačka izdanja pružili Ben Whishaw kao Alicein kolega Chris koji žudi za njezinom naklonošću, Kerry Fox kao iskusna, ali i psihički neuravnotežena botaničarka Bella te mladi Kit Connor kao dječak Joe. Ako ste ljubitelji malih bizarnih filmova s velikim temama, ''Mali Joe'' je svakako jedan od njih.  

*Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na samoj lokaciji prikazivanja (Kazalište lutaka Zadar) od 19:15.

*Zbog trenutnih epidemioloških mjera broj sjedala u dvorani ograničen je na 16 stoga vas molimo da svoje ulaznice osigurate na vrijeme. 

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar.


Reci što misliš!