Kultura

originalno!

Jurica Urbanek i Renato Perović izradili prvu hrvatsku silent električnu mandolinu

Jurica Urbanek i Renato Perović izradili prvu hrvatsku silent električnu mandolinu

Jurica Urbanek i Renato Perović, dugogodišnji prijatelji i zaljubljenici u glazbu svoju su ljubav prema glazbi i žičanim instrumentima pretočili u originalnu ideju, izradili su prvu hrvatsku silent električnu mandolinu, a od ideje do realizacije prošlo je gotovo dvije godine.

Realizacija ovog projekta tijekom protekle dvije godine bila je pravi izazov, a put do uspjeha imao je svoje uspone i padove. Pred preprekama su htjeli i odustati, ali su trnovitim putem išli do kraja. 

- Prvotna ideja bila je izraditi klasičnu mandolinu. Onda smo putem shvatili da to što radimo, što crtamo nije obična mandolina, nego neki novi instrument. Stil "silent" čija ideja već postoji, ali je dosada nitko nije realizirao. Koliko znamo, u Hrvatskoj nema. U svijetu možda ima, ali je zasada nitko nije prezentirao javno, kazao je Urbanek.

Tijekom realizacije bilo je puno problema, a osobito financijskih.

- Eksperimentirao sam u svojoj radionici i sastavio stroj koji može precizno raditi dijelove od drveta za ovaj veliki projekt. Nakon što je stroj bio testiran i  spreman, počeo sam s 3D nacrtima silent električne mandoline. U ovaj projekt utrošeno je puno vremena, trebali smo puno učiti, a još uvijek učimo!

 


Reci što misliš!