Kultura

natječaj do 15. ožujka

ZaPis otvara Potragu za piscem proze

ZaPis otvara Potragu za piscem proze

ZaPis otvara Potragu za piscem proze! Udruga Zadarski pisci odlučila je "pojačati" svoje redove, i to upravo u polju proze. Ako pišete kratke priče i živite na području Zadarske županije, ovo je vaša prilika.

ZaPis otvara Potragu za piscem proze! Udruga Zadarski pisci odlučila je "pojačati" svoje redove, i to upravo u polju proze. Ako pišete kratke priče i živite na području Zadarske županije, ovo je vaša prilika. 

Što reći o udruzi koja već deset godina čini neizostavni dio kulturnog života grada Zadra?

Deset godina udruge ZaPis 2019.  godine okrunjeno je s čak tri izdanja. Objavljene su zbirka priča Samo se ti sjećaj, zbirka poezije Je li zvijezdama tijesno, nastala kao rezultat radionice poezije, te zbirka Vošta do Tokija Ive Pejković. Krajem 2020. godine objavljena je i zbirka poezije Ivana Čeperkovića Nigdje noći, koja čeka na promociju u 2021. godini.

Želimir Periš objavio je roman Mladenka kostonoga koja je osvojila i čitatelje i kritičare. Vlatka Basioli objavila je roman prvijenac Majka Distorzija.

U 2021. ZaPis planira nekoliko književnih susreta i gostovanja pisaca.

NATJEČAJ

Pravila natječaja su dakle, da živite na području Zadarske županije i pišete prozu. Na natječaj se može poslati kratka priča ili ulomak iz većeg rukopisa, duljine do 16 kartica. 

Tema je VAŠ IZBOR! 

Uz to pošaljite kratku biografiju. 

Radovi se primaju na email potragazapiscem@gmail.com do 15. ožujka. Odabrane priče bit će nagrađene poklon paketom knjiga iz Superknjižare, bit će objavljene na Zapisovoj društvenoj mreži, te će se prvom prilikom predstaviti publici uživo, na književnom susretu ZaPisa na proljeće.


Reci što misliš!