Kultura

u Svečanoj dvorani Sveučilišta

Beethovenove raritetne skladbe u izvedbi nagrađivanih glazbenika

Beethovenove raritetne skladbe u izvedbi nagrađivanih glazbenika

U nedjelju, 6. prosinca s početkom u 20 sati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, uz poštivanje svih aktualnih epidemioloških mjera, održat će se koncert s komornim skladbama za klavir i puhače Ludwiga van Beethovena, povodom 250. obljetnice skladateljeva rođenja. Nastupit će flautistica Antonija Jurin, klarinetist Bruno Philipp, oboist Dario Golčić, Žarko Perišić na fagotu, kornist Boštjan Lipovšek i Krešimir Starčević na klaviru.

Beethovenov komorni opus jedan je od najvažnijih u povijesti glazbe. Nastavljajući tradiciju koju su počeli Haydn i Mozart, stvorio je osebujan i jedinstven glazbeni jezik, koji je bio inspiracija i nadahnuće mnogim skladateljima koji će nakon njega napisati veličanstvena djela na tom području.

64618143076c4c73439c77b7fe51cee5.jpg?v=2Ugledni i višestruko nagrađivani hrvatski glazbenici i njihov slovenski gost s profesurom zagrebačke Muzičke akademije, kornist Boštjan Lipovšek, osmislili su iznimno atraktivan i zanimljiv program koji se sastoji od Beethovenovih skladbi pisanih za najrazličitije kombinacije klavira i puhača. Neke od skladbi, poput Sonate za rog i klavir te Kvinteta za klavir i puhače, dio su standardnog repertoara, dok su ostale pravi rariteti koje hrvatska publika rijetko ima prilike čuti na koncertnim podijima.

Ulaznice se prodaju na info pultu Kneževe palače tri dana prije koncerta, od ponedjeljka do petka od 11 do 13 i od 18 do 20 sati, subotom od 11 do 13 sati te pred koncertnim prostorom sat vremena prije početka programa, kao i online na adresi ulaznice.hr.


Reci što misliš!