Kultura

od 30. studenoga do 5. prosinca 2020.

Raspored događanja u Gradskoj knjižnici Zadar

Raspored događanja u Gradskoj knjižnici Zadar
Mladen Malik

Obavijest iz Gradske knjižnice Zadar za tjedan od 30. studenoga do 5. prosinca 2020.

17:00–17:15, YouTube, Mali znanstvenici

Radionice Mali znanstvenici nakratko se sele na YouTube kanal Gradske knjižnice Zadar u obliku kratkih videa s pokusima koje je moguće isprobati kod kuće.

org. Gradska knjižnica Zadar

srijeda, 2. prosinca 2020.

17:15–17:30, YouTube, Mali kemičari

Radionice Mali kemičari nakratko se sele na YouTube kanal Gradske knjižnice Zadar u obliku kratkih videa s pokusima koje je moguće isprobati kod kuće.

org. Gradska knjižnica Zadar

četvrtak, 3. prosinca 2020.

12:00–13:00, Microsoft Teams, knjigu „Knjižnična arhitektura“ virtualno će predstaviti autorice Tatjana Aparac-Jelušić i Sanjica Faletar Tanacković, recenzentica Kornelija Petr Balog te urednica knjige Nives Tomašević koja će moderirati promociju. Prijave za sudjelovanje na virtulalnoj promociji primaju sa na e-mail: gkzd@gkzd.hr

org. Gradska knjižnica Zadar, Društvo knjižničara Zadar, Odjel za informacijske znanosti Sveučilišta u Zadru, Naklada Ljevak

Izložbe:

Od 23. studenoga do 5. prosinca 2020., Ogranak "Aleksandar Stipčević" – Arbanasi,

Znam što hoću, znam što mogu! Likovni radovi djece nastali na kreativnim radionicama tijekom provođenja projekta Znam što hoću, znam što mogu! 

org. Udruga Porat, Zadar

Od 30. studenoga do 11. prosinca 2020., Ogranak "Aleksandar Stipčević" – Arbanasi, Radost blagdana

Izložba radova djece Dječjeg vrtića Jordanovac Područni objekt Zadar pod vodstvom odgojiteljice Sanje Pavić.

org. Gradska knjižnica Zadar, Ogranak "Aleksandar Stipčević" - Arbanasi

Od 23. studenoga do 5. prosinca 2020., Dječji odjel Središnje knjižnice,

Svijet mašte Mihovila Drpića, izložbica radova učenika 2. razreda OŠ Šimuna Kožičića Benje.

U slobodno vrijeme Mihovil se bavi slikanjem i igra šah. Njegovi likovni radovi do sada su bili izloženi na školskom panou ispred školske knjižnice. Radovi su nastali uz mentorstvo učiteljice Gordane Šarić.

org. OŠ Šimuna Kožičića Benje u Zadru

Čitateljska putovnica

Uz akciju Besplatnog upisa učenicima prvih razreda osnovnih škola, u suradnji sa školama pokrećemo program Čitateljska putovnica. Cilj programa je poticanje čitanja s naglaskom na zajedničko čitanje roditelja i djece. Zadatak je odabrati i pročitati najmanje dvije knjige mjesečno. Za svaku pročitanu knjigu prilikom dolaska u Gradsku knjižnicu Zadar (Dječji odjel Središnje knjižnice, Ogranke i bibliobuse) djeca će dobiti pečat u svoju Čitateljsku putovnicu. Program traje od listopada 2020. do svibnja 2021.

Rad Knjižnice organiziran je prema preporukama epidemiologa:

  • Dozvoljen je slobodan pristup građi na policama uz pridržavanje mjera socijalnog distanciranja i dezinfekcije ruku. Odrasle osobe dužne su koristiti maske, djeca ne. Vrijeme boravka među policama je ograničeno na 15 minuta.
  • dostupni su svi odjeli i službe Knjižnice osim igraonice i korištenja računala
  • ulaz korisnika u sve ogranke Knjižnice ograničen je na 4 osobe, uz pridržavanje svih propisanih mjera
  • u bibliobus može ući jedan korisnik u jednom trenutku
  • preporučuje se korištenje beskontaktnih kartica prilikom naplate usluga u Knjižnici
  • preporučuje se korištenje elektroničke verzije iskaznice Knjižnice putem aplikacije Stocard koja se može preuzeti besplatno
  • molimo korisnike da odustanu od dolaska u Knjižnicu ako imaju povišenu temperaturu ili respiratorne smetnje
  • Za korištenje Studijske čitaonice potrebna je prethodna rezervacija dvosatnog termina na studijska@gkzd.hr ili broj tel. 023/301-124.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, korisnicima koji nisu u mogućnosti vratiti posuđenu knjižničnu građu jer se nalaze u samoizolaciji ili su zaraženi virusom Covid-19, zakasnina za knjige će se zaustaviti i neće se obračunavati do ponovnog dolaska korisnika u Knjižnicu. Molimo korisnike koji se nađu u takvoj situaciji da nas o tome obavijeste na e-mail gkzd@gkzd.hr ili tel. 023/301-103.


Reci što misliš!