Kultura

subota, 28. studenog

Promocija grafičke mape "Tatekova koliba" sljedeće subote u Kneževoj palači

Promocija grafičke mape

Promocija grafičke mape "Tatekova koliba" održat će se u subotu, 28. studenog s početkom u 12 sati u Koncertnoj dvorani braće Bersa u Kneževoj palači u Zadru.

Na promociji će govoriti pročelnica za kulturu i šport Grada Zadra Dina Bušić, dekan Akademije likovnih umjetnosti Tomislav Buntak, profesorica i urednica mape Maja Rožman i voditelj projekta Josip Zanki.

Projekt Umjetnost u zajednici: redefiniranje nasljeđa grupe ‘Zemlja’ zasnivao se na razmjeni iskustava, reciprocitetnoj suradnji umjetnika i radu unutar lokalne zajednice te istraživačkom radu studenata (etnografija i terenski poligon).

Projekt Umjetnost u zajednici: redefiniranje nasljeđa grupe ‘Zemlja’ voditelja Maje Flajsig i Josipa Zankija preispituje jednu od najznačajnijih točaka hrvatske povijesti umjetnosti, a to je nasljeđe grupe Zemlja i Krste Hegedušića u kontekstu suvremene umjetničke prakse.

Ovom promocijom grafičke mape predstavlja se etapa istraživanja na Velebitu u Nacionalnom parku Paklenica, odabranom zbog ideje o zemaljskom raju koje je naivno slikarstvo opetovano tražilo.

Profesorica na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, Maja Rožman vodila je radionicu tiska na drvetu sa studentima Jelenom Bogdanić, Klarom Burić, Dorianom Pacakom i Lukom Tomićem koji su svoju reinterpretaciju manifesta Udruženja umjetnika Zemlja uzeli kao polazište umjetničkog istraživanja.

Organizator projekta je Hrvatsko društvo likovnih umjetnika u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti i Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske komisije u okviru programa Kreativna Europa, Ureda za udruge RH, Ministarstva kulture, Grada Zagreba, Grada Zadra, Turističke zajednice općine Starigrad, Planinarskog društva Paklenica, Akademije likovnih umjetnosti i Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Turisthotela.

Promocija grafičke mape u Zadru održava se u suradnji s Koncertnim uredom Zadar.
NAPOMENA: Zbog ograničenog mjesta uslijed epidemioloških mjera, molimo vas da se za dolazak predbilježite na adresi miran.juric@hdlu.hr


Reci što misliš!