Kultura

ne propustite

U Kino Zonu stiže naš adut za Oscara - "Otac"

U Kino Zonu stiže naš adut za Oscara -

Poslije projekcije filma Otac u Kino Zoni, održat će se Zoom razgovor s glavnim glumcem, Goranom Bogdanom. Razgovor moderira Ivica Perinović. Režiju filma potpisuje Srđan Golubović

Gradić u Srbiji. Nikola, nadničar i otac dvoje djece, mora predati djecu socijalnoj službi nakon što su siromaštvo i glad natjerali njegovu ženu na očajnički potez.

Dok im ne omogući prikladne uvjete za odrastanje, djeca će biti smještena kod udomitelja.

Unatoč Nikolinom trudu i nekoliko žalbi, uprava centra za socijalnu skrb odbija mu vratiti djecu i situacija se čini beznadnom.

No kada Nikola otkrije da su lokalne službe možda korumpirane, odlučuje prijeći Srbiju pješice i iznijeti svoj slučaj osobno ministarstvu u Beogradu.

Usprkos svim nedaćama, iz ljubavi i očaja, ovaj otac ne želi odustati od pravde i prava da odgaja svoju djecu.

Režiju filma potpisuje Srđan Golubović dok glavne uloge tumače: Goran Bogdan, Boris Isaković, Nada Šargin, Milica Janevski, Muharem Hamzić i Ajla Šantić.

Među do sad osvojenim priznanjima valja svakako izdvojiti dvije nagrade na ovogodišnjem Berlinaleu, nagradu za najbolji film u kategoriji najbolje međunarodne produkcije na festivalu u Calgaryu kao i tri nagrade na nedavno održanom FEST-u, odnosno, povijesnu nominaciju za hrvatsko glumište zahvaljujući fantastičnom Goranu Bogdanu koji se našao među kandidatima za najboljeg glumca na predstojećim Europskim filmskim nagradama.

Poslije projekcije filma Otac, održat će se Zoom razgovor s glavnim glumcem, Goranom Bogdanom. Razgovor moderira Ivica Perinović.

*Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti u četvrtak 19. studenog od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka projekcije.

*Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar i Koncertnim uredom Zadar.


Reci što misliš!