Kultura

četvrtak, 22. listopada

Boom!teatar s predstavom "Po domaću" stiže u HNK Zadar

Boom!teatar s predstavom

U četvrtak, 22. listopada u HNK Zadar stiže predstava "Po domaću!" kazališne družine Boom!teatar.

Autorski projekt Marine Pejnović, Katarine Strahinić, Paška Vukasovića i Silvija Mumelaša nastao po motivima pripovijedaka "Obiteljska večera" i "Nenadana smrt dobroga čovjeka" Antuna Šoljana.

Boom!teatar iz Zagreba je mlada umjetnička organizacija koju su 2017. godine osnovali glumci Tina Orlandini i Silvio Mumelaš  s ciljem poticanja suradnje mladih umjetnika i otvaranja prostora za njihov rad.Od svog osnutka uspješno surađuje s brojnim akademskim umjetnicima ( glumci, redatelji, snimatelji, slikari, itd…), a predstava PO DOMAĆU! se prvi put predstavlja zadarskoj publici.

Radnja predstave započinje slučajnim susretom dvojice kolega sa studija koja se nastavlja zajedničkom večerom u domu jednog od njih. Na vidjelo izlaze disfunkcionalnost, strah i apatija njihove generacije koju vrijeme nije umanjilo već potenciralo. Priču nastavlja supruga domaćina večere koja se pokušava sjetiti uzroka koji ih je doveo do onoga što danas jesu. Oni više ne žive svoj život, već igraju uloge koje im je život zadao i padaju uvijek u istu klopku. Između njih se ne događa ništa novo, ništa što se već nije događalo prije xy godina.

“Zašto uopće na to pristajemo?”– pitanje je koje si stalno postavljaju i slute da ni ovaj put neće biti drugačije i da moraju “izdržati” još jednu predstavu.


Reci što misliš!