Kultura

hnk zadar

Predstavom "Francuzica" započela kazališna sezona u Zadru

Predstavom

Predstavom ''Francuzica'' Ilije Zovka otvorena je nova kazališna sezona u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar. U četvrtak, 22. listopada u 20 sati u HNK Zadar pogledajte predstavu Kazališne družine BOOM!TEATAR, "Po domaću"!

Velikim aplauzom publika je nagradila sjajnu izvedbu dramskih prvaka Hrvatskog narodnog kazališta Split, Snježanu Sinovčić -Šiškov i Trpimira Jurkića.

Francuzica je praizvedena 2005. na komornoj sceni HNK Split i odmah prepoznata i toplo prihvaćena od publike i kritike. Ilija Zovko je za ulogu u toj predstavi dobio nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na 16. Marulićevim danima.

Petnaest godina kasnije, kao svojevrsni hommage glumcu i dramatičaru Iliji Zovku, HNK Split ponovo postavlja isti tekst na svoje kazališne daske u režiji i izvedbi Snježane Sinovčić Šiškov i Trpimira Jurkića.

U četvrtak, 22. listopada u 20 sati u HNK Zadar pogledajte predstavu Kazališne družine BOOM!TEATAR, "Po domaću"! u kojoj igra i zadarski glumac Silvio Mumelaš, poznat zadarskoj publici po zapaženoj ulozi u predstavi Stoše od Foše iliti Kate Kapuralica.

O nastavku kazališne sezone i svim pogodnostima kupnje ulaznica doznajte na web stranici HNK Zadar.
 


Reci što misliš!