Kultura

najavljujemo

Predstavljanje prvog romana Marka Tomaša u Indie baru

Predstavljanje prvog romana Marka Tomaša u Indie baru

Na terasi cafe bara Indie, u ponedjeljak 10. kolovoza, predstavljanje umjetnika Marka Tomaša i njegovog prvog romana - Nemoj me buditi. Dijalektički domaćin ovog susreta je Želimir Periš koji također ima friško objavljen roman ili kaže, punk ep - Mladenka kostonoga.

Sedam godina nakon gostovanja na znamenitom KaLibar bestivalu Tomaš i Periš srest će se ponovo u Zadru i sve osim toga i nadalje, u ovom promijenjenom svijetu, je sasvim neizvjesno. Tomaš je tokom lockdowna pripremio i novu knjigu, a koja izlazi na proljeće pod imenom 'Skratimo priču za glavu'.

Tako će oni koji dođu vidjeti ovaj nepredvidljivi session biti prvi ljudi koji će čuti nekoliko premijernih stvari iz nove zbirke pjesama. Periš je u međuvremenu također otkrio nove kreativne pravce i možda je pred pragom otkrića i novog umjetničkog žanra. Više nego dovoljno materijala za jedan izvedbeni festival i lijepu ljetnu umjetničku večer.
“Bio sam potpun i pun gađenja prema svijetu. Što se mene tiče, bio sam spreman na sve i istovremeno nezainteresiran za bilo što. Ideal suvremenog čovjeka”, citat iz romana.

Tomaš je romanom 'Nemoj me buditi' svakako ispisao tjeskobno snoviđenje današnjeg prokletnika, izopćenika i gubitnika. Kao nekog gerilca beznađa i apatije. Respekt za to ogledalo koje nam je nemilosrdno gurnuo pred lice. Davor Špišić, Telegram 5/8/20.
 


Reci što misliš!