Kultura

večeras u 21 sat

U Kino Zoni vas ovaj četvrtak očekuje pravi šok tretman uz ''Kuću koju je izgradio Jack''

U Kino Zoni vas ovaj četvrtak očekuje pravi šok tretman uz ''Kuću koju je izgradio Jack''

Blještavom mjesečinom obasjano nebo poslužilo je prošle nedjelje kao savršena kulisa za projekciju Jarmuschove romantične sage o besmrtnim ljubavnicima, a večeras vas pak očekuje jedno sasvim drugačije iskustvo.

Na repertoaru ljetne Kino Zone našao se tako i posljednji film kontroverznog redatelja Larsa von Triera, ''Kuća koju je izgradio Jack''. 

Radnja filma odvija se kroz pet priča i raspon od 12 godina u kojima nam propali arhitekt i žestoki sociopat Jack prepričava detaljno orkestrirana ubojstva koja definiraju njegovu 'karijeru' serijskog ubojice. 
 
Jacka upečatljivo tumači pomalo zaboravljeni Matt Dillon, dok se u sporednim ulogama među ostalima pojavljuju Bruno Ganz i Uma Thurman. S obzirom na činjenicu kako dosta gledatelja dolazi na projekcije bez ikakve prethodne spoznaje o samom sadržaju filma ili reputaciji koja ga prati, upozorit ćemo ih ovom prilikom kako je ovdje riječ je o jednom iznimno provokativnom filmu s grafički eksplicitnim prizorima nasilja, okrutnosti i seksa koji nipošto nije namijenjen gledateljima slabog želudca, a kamoli onima mlađeg uzrasta. 

U misiji da našim gledateljima približimo najznačajnije naslove i autore današnjice, Lars von Trier se nametnuo kao logičan primjer redatelja koji voli šokirati svoje gledatelje i kritiku silovitim i direktnim alegorijama na moderno društvo, a pri takvim tendencijama nerijetko je sklon prijeći sve granice ukusa.  

Film je do sad skupio 11 nagrada i 20 nominacija na festivalima diljem svijeta, a hoće li i vas zapanjiti ili pak šokirati, moći ćete saznati večeras u 21h. Ulaznice po standardnoj cijeni od 20 kn mogu se kupiti svakog radnog dana od 08-14 h u prostoru Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na lokaciji prikazivanja sat vremena prije početka projekcije.

* Program Kino Zone sufinanciran je sredstvima Grada Zadra i Hrvatskog audiovizualnog centra, a odvija se u partnerstvu s Kazalištem lutaka Zadar i Koncertnim uredom Zadar.


Reci što misliš!