Kultura

izložba u preku

Ingrid Švorinić inspiraciju za stvaranje pronalazi u prirodi, otoku, u životu s morem

Ingrid Švorinić inspiraciju za stvaranje pronalazi u prirodi, otoku, u životu s morem

U petak, 31. srpnja, Ingrid Švorinić izložbom “U vrtlogu boja” prvi put će se samostalno predstaviti u galeriji POU Dom na žalu u Preku.

Ingrid Švorinić rođena je 1977. godine u Rijeci, gdje je i živjela do 2002. godine, kada se seli na otok Ugljan. Završila je srednju školu za fotografa, a u struci je radila do 2002. godine u Foto studiju Bojanida’ u Rijeci. Godine 2009. sudjeluje u osnivanju Udruge za promicanje kreativnih aktivnosti Aria iz Ugljana, čija je i predsjednica.

Inspiraciju za stvaranje pronalazi u prirodi, otoku, u životu s morem i uz more, za koje je na više načina trajno vezana. Odmalena se bavi različitim rukotvorinama, a u avanturu s naplavinama krenula je nakon što se upoznala s opusom umjetnice Lucije Rilov iz Trogira.

Izložba ”U vrtlogu boja” se sastoji od 50-ak radova koje u osnovi predstavljaju kombinaciju lesonit-ploča, akrilnih boja i drvenih naplavina te zanimljivih i neobičnih oblutaka. Cijeli proces izrade sastoji se od skupljanja naplavina, bojanja, lijepljenja i lakiranja.

Svaki rad, svaka naplavina jedinstvena je i neponovljiva, u sebi nosi otisak prirode udahnut novim životom i postojanjem.

Posebno mjesto u životu Ingrid Švorinić zauzima i fotografija, stoga će na izložbi predstaviti i 10-ak fotografija.

Izložba “U vrtlogu boja” je prodajna te se može razgledati do 15. kolovoza, i to radnim tjednom (osim ponedjeljka) te vikendom u večernjim satima od 19 do 22 sata.


Reci što misliš!