Kultura

s početkom u 21:30

"Kabanica" večeras otvara 26. Zadarsko kazališno ljeto

Marin Maras

S predstavom "kabanica" Nikolaja Vasiljeviča Gogolja u koprodukciji Drame plus i HNK Zadar večeras, 2. srpnja u HNK Zadar otvara se 26. Zadarsko kazališno ljeto. Režiju potpisuje Vinko Radovčić. Početak predstave je u 21:30 sati.

Predstava je doživjela veliki uspjeh te je nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta 2019. za najbolju predstavu u cjelini. "Kabanica" je do sada imala 10 izvedbi uz odlične reakcije publike i medija. Predstava je izabrana za 27. Festival glumca koji će se održati od 5. do 13. rujna 2020. u Vukovaru, Vinkovcima, Županji, Iloku i Otoku među 14 predstava iz cijele Hrvatske.

"Iznimno mi je drago da s predstavom Kabanica otvaramo Kazališno ljeto te da će već u rujnu predstava gostovati na renomiranom Festivalu glumca. Predstava će večeras prvi put zaigrati na velikoj sceni HNK Zadar pa pozivam sve one koji nisu stigli pogledati predstavu da dođu i pogledaju naš protest protiv ugnjetavanja malog čovjeka. Zadnji put je predstava igrala u Zagrebu za Valentinovo. Ovo je prva malo duža stanka od premijere tako da glumci Lovro Ivanković, Deni Sanković, Luka Barešić, Domagoj Nižić, Matino Antunović i Toma Medvešek večeras jedva čekaju stati na scenu", govori režiser Vinko Radovčić.

Ulaznice za sve programe su od 15. lipnja u prodaji na sustavu Croatia Tickets.  Kupnjom ulaznice za programe 26. Zadarskog kazališnog ljeta ostvarujete pravo na 50% popusta na ulaznicu u Muzeju antičkog stakla i 20% popusta na suvenire iz ponude muzeja.


Reci što misliš!