Kultura

za pomoć našoj sugrađanki

Održana humanitarna prodajna izložba slika "Dariji s ljubavlju"

Održana humanitarna prodajna izložba slika

Veliki broj posjetitelja ovu srijedu 01.07. posjetili su humanitarnu prodajnu izložbu slika pod nazivom "Dariji s ljubavlju" koja se održala u prostoru KUU "Vicko Zmajević" u Arbanasima.

Program otvorenja izložbe započeo je uvodnom riječi voditeljice Vesne Benić i glazbenim blokom prof. Dražena Habuša i mlade glazbene snage Nike Pastuović koji su izveli pjesmu "Zemlja dide mog".

Svim nazočnim posjetiteljima ukratko se obratila i predsjednica KUU "Vicko Zmajević" dr.sc. Maksimilijana Barančić a Rozana Itković, idejni pokretač ove akcije, istaknula je kako je cilj ove akcije da bismo našoj sugrađanki Dariji Šimunov omogućili daljnji nastavak    liječenja neurorobotskom terapijom u Poliklinici Glavić u Zagrebu, referentnom centru robotske rehabilitacije EMEA regije.

Darija je nakon prvog ciklusa terapija jako dobro reagirala, počela je micati stopalima a drugi ciklus terapija zakazan je 05.10.2020. 

Inače ciklus terapija od par mjeseci košta 90.000,00 kn a Darija je preko Facebook grupe ZA DARIJU - Zajedno smo jači uspjela prikupiti 35.000,00 kn. 

Ova akcija organizirana je i u suradnji sa KUD-om "Sv.Ante" iz Lukorana, Vinkom Grabićem nositeljem cjelokupne akcije, Igorom Blaslovom predsjednikom udruge HULL i Doris Bajlo predsjednice udruge "Cukrići".

Neurorehabilitacija robotikom je relativno nov način liječenja i rehabilitacije neuroloških pacijenata koji pruža mogućnost oporavka pacijentima, koji zbog različitih nesreća ili neuroloških bolesti imaju oslabljene ili potpuno onemogućene donje i gornje ekstremitete tijela.

Darijinu zbirku poezija "Prije mraka" predstavila je Rozana Itković a pjesme čitala Maksimilijana Barančić. 

Na kraju izložbe Nika Pastuović koja je sve posjetitelje očarala svojim glasom otpjevala je pjesmu "Vjerujem u anđele" a potom u duetu s prof. Draženom Habušem skladbu "Konoba" u koju su se u refrenskom dijelu priključili i svi posjetitelji.

Moderator i voditelj humanitarne izložbe bila je Vesna Benić.

Također ovim putem pozivamo naše sugrađane koji nisu mogli nazočiti ovoj humanitarnoj prodajnoj izložbi slika "Dariji s ljubavlju" da svoja dragovoljna sredstva mogu uplatiti na račun IBANHR4424070003105786486 kod OTP banke s naznakom opisa plaćanja: Humanitarna akcija za Dariju Šimunov.

Dariji Šimunov želimo oporavak i vjerujemo da će do kraja rujna uspjeti prikupiti dovoljno sredstava kako bi nastavila drugi ciklus neurorobotske terapije.


Reci što misliš!

 Izdvojeno