Kultura

1. srpnja

U Arbanasima humanitarna prodajna izložba slika za Dariju Šimunov

U Arbanasima humanitarna prodajna izložba slika za Dariju Šimunov

U srijedu 1. srpnja, u prostoru KUU "Vicko Zmajević" (Trg Gospe Loretske 1 Arbanasi) s početkom u 19 sati održat će humanitarna prodajna izložba slika pod nazivom "Dariji s ljubavlju".

Cilj akcije je kako bi se našoj sugrađanki Dariji Šimunov omogučio samostalan život. Naime Dariji su potrebna sredstva za liječenje neurorobotskom terapijom u Poliklinici Glavić u Zagrebu, referentnom centru robotske rehabilitacije EMEA regije.

Neurorehabilitacija robotikom je relativno nov način liječenja i rehabilitacije neuroloških pacijenata koji pruža mogućnost oporavka pacijentima, koji zbog različitih nesreća ili neuroloških bolesti imaju oslabljene ili potpuno onemogućene donje i gornje ekstremitete tijela.

Darija je nakon prvog ciklusa terapija jako dobro reagirala, počela je micati stopalima, ali nažalost zbog epidemije corona virusa drugi ciklus terapija morala je otkazati a i nije više imala dovoljno sredstava. Ciklus terapija od par mjeseci košta 90.000,00 kn a Darija je preko facebook grupe ZA DARIJU - Zajedno smo jači uspjela prikupiti 35.000,00 kn. Službeno potvrđeni  novi temin drugog ciklusa terapija u Poliklinici Glavić je 05.10.2020.

Kako Darija posjeduje stotinjak poklonjenih slika naših akademskih slikara, vjerujemo i nadamo se da ćemo ovom prodajnom humanitarnom izložbom uspjeti prikupiti dovoljno sredstava kako bi našoj sugrađanki Dariji omogučili daljnji nastavak terapije i kvalitetniji život i neovisnost u aktivnostima njezinog svakodnevnog  života.

Idejni pokretač ove akcije je gospođa Rozana Itković koja je ujedno i organizator ove humanitarne akcije zajedno sa KUD-om "Sv.Ante" iz Lukorana a uz pomoć gospodina Igora Blaslova, predsjednika udruge HULL i gospođe Doris Sandalić Bajlo predsjednice udruge "Cukrići" svoju ideju sprovela u djelo.

U programu otvorenja prodajne izložbe sudjeluje prof. Dražen Habuš, a pjesme iz Darijine zbirke poezije "Prije mraka" čitat će Rozana Itković. Svim nazočnima obratit će se i dr. sc. Maksimilijana Barančić, predsjednica KUU "Vicko Zmajević".

Moderator i voditelj je Vesna Benić.


Reci što misliš!