Kultura

video

Snimljen spot za pjesmu "Nitko ne voli kao mama" glazbenog studija Libreto

Snimljen spot za pjesmu
Danijela Pedišić

Baš u ovim izazovnim i neočekivano nepovoljnim i teškim uvjetima za kulturno - pedagoški rad i stvaranje, posebno kada su u pitanju udruge za kulturu i izvedbene umjetnosti, Glazbeni studio LIBRETO iz Zadra ipak ima razloga za sreću i slavlje.

Naime, njihova autorska skladba pod nazivom NITKO NE VOLI KAO MAMA (Begović/Begović/Babić/Grancarić), koju izvode Dječji zbor LIBRETIĆI te starije, teen djevojke, također sastavni dio LIBRETA, premijerno izvedena na Malom Splitu na Prokurativama, sada je dobila i svoj prekrasni videouradak. 

Od ponedjeljka je postala dio nacionalne Top liste koja se sastoji od najboljih dječjih pjesama, dječjih zborova i solista iz čitave zemlje. 
Emisija Top lista DTV - a prikazuje se na HRT - u 2 svake nedjelje u jutarnjem terminu, a može se pogledati i na službenom YouTube kanalu DTV - a. Za što dulji boravak te plasman na Top listi važan je broj likeova ispod videa te broj pregleda - 1 LIKE donosi čak 30, a jedan pregled 1 glas.   

Evo i što o svemu kaže njihova ponosna mentorica, Ivana Begović:

"Spot za pjesmu NITKO NE VOLI KAO MAMA snimali smo neposredno prije no što je sve naprasno stalo... Tako da je sigurno da će nam ova pjesma i projekt u cjelini ostati u posebnom sjećanju. Veoma smo sretni i ponosni te motivirani što ponovno predstavljamo svoju vlastitu glazbu, svoje pjevače i svoj Zadar na nacionalnoj Top ljestvici, i to baš s pjesmom koja je meni osobito draga i zauzima posebno mjesto u mom srcu. Za njezin što bolji plasman na Top ljestvici možete stisnuti gumb LIKE, ispod same pjesme, a što nama donosi čak 30 glasova, a svaki pregled 1 glas. Jako nam puno znači svaki vaš LIKE jer se želimo što bolje plasirati i što dulje ostati na istoimenoj Top ljestvici. 

Pjesma je napisana potpuno spontano, za moga sina, Zana Sergeja, sada sedmogodišnjaka, ali i svu moju ostalu djecu, za koju se često znam našaliti kako sam im mama broj 2. Jedna me djevojčica, Ana Lucia, baš zbog tog našeg vrlo prisnog i toplog odnosa u LIBRETU, prozvala "dumamom" (njihovom drugom mamom). S ponosom nosim tu titulu, a ulozi majke se divim najviše na svijetu, uz to što je smatram daleko najljepšom od svih svojih ostalih postignuća.

Mama je srce, sunce i žila kucavica svakog doma, svake obitelji i svake zajednice, te je zaista svaki dan - kao rođendan onda kada si siguran, miran i zaštićen u toplom majčinom krilu. Vjerujem da će ova pjesma doći do široke publike jer nosi izuzetno važnu poruku, a naša predivna djeca i tinejdžerice su dale sve od sebe kako bi je što bolje otpjevale i vizualno predstavile. 

Upućujemo sve pohvale čitavoj ekipi Croatia filma i DTV - a te glavnoj urednici, Uni Zimi, jer su po ne znam koji put kroz spot za nas napravili nešto tako lijepo, čarobno, pitko i vizualno dojmljivo, pravu malu bajku u manje od 3 minute, a posebne zahvale idu i Renčiju i Granci za audio oblikovanje iste - bez njih pjesma sigurno ne bi zvučala tako dobro, kreativno i uvijek kvalitetno i drugačije od svega što smo čuli do sada. Veliko hvala i mladom hrvatskom brandu DONNEL na zaista najljepšim mogućim opravicama za naše prinčeve i princeze."

A kako je LIBRETO proveo zadnja 2 mjeseca, s obzirom na postojeću situaciju?
"Naravno, radno. Nas ništa ne može zaustaviti i nikada ne mirujemo. Stvaramo nove pjesme, razvijamo nove ideje, djeca su se u nekim projektima aktivirala više no ikada do sada, o čemu svjedoče naše svakodnevne objave. Izuzetno smo ponosni na sve njih. Sudjelovali smo u programu DTV - a kroz svo ovo vrijeme s puno svojih (dječjih) uradaka od kuće u jednoj posebnoj rubrici i nastojali biti djeci maksimalno na raspolaganju kroz sve moguće društvene mreže, aplikacije i platforme. Imamo puno manje aktivnih učenika nego ranije, no svejedno nismo željeli djecu ostaviti bez satova i bez vježbanja zajedno, na način da se i oni međusobno vide i druže.

Na ovaj način je daleko teže raditi, ali budući da smo mi ljuti pozitivci, iz svega smo izvukli i još uvijek izvlačimo ono najbolje i najkorisnije. Situacija je sada znatno bolja i vjerujemo da ćemo se svaki čas vratiti u učionice, kao i na daljnja snimanja u studio, te da ćemo vas što prije obradovati novim glazbenim brojevima, kao i nastupima uživo. Nije lako, zaista, ali za nas predaje nema. Ta riječ naprosto ne postoji u našem vokabularu. Novi upisi počinju već u lipnju i unaprijed se veselimo svima koji će pjevati i muzicirati s nama, sada i ubuduće", zaključuju uvijek veseli, topli i nasmijani mentori, Ivana i Dinko. 

Spot pogledajte OVDJE.

 


Reci što misliš!