Kultura

humor i satira

Zadranin Ivan Gaćina šestu godinu za redom “Satirikus prvog reda”

Zadranin Ivan Gaćina šestu godinu za redom “Satirikus prvog reda”

Povodom 1. travnja, dana šale i zbilje, na 19. natječaju humora i satire kojem je organizator Klub umjetničkih duša iz Mrkonjić Grada, književnik Ivan Gaćina iz Zadra okitio se dana 1.4.2020. šestu godinu za redom laskavom titulom „Satirikus prvog reda“, kao najkompletniji autor koji se oglasio u 11 satiričnih kategorija, na zadanu temu „Pogled(aj) u nebo“.

Na ovogodišnjem natječaju, Gaćina je osvojio sljedeća priznanja: satirikus prvog reda, najoriginalnija šifra – zlatni šifrarnik, pozlaćeni aforizam, top 10 nagrađenih aforizama, zlatna satirična priča, zlatna satirična pjesma triptihon, zlatna satirična pjesma u akrostihu, zlatni epigram(i), najoriginalnija suvremena basna, najoriginalnija suvremena bajka, najoriginalniji vicevi i najbolje šale, najoriginalnije humoreske i satirične haiku pjesme.

Na natječaj se prijavilo 135 autora iz 7 država koji su poslali: 950 aforizama, 48 priča, 63 pjesme, 67 epigrama, 9 pjesama u akrostihu, 22 haiku pjesme, 14 šala, 18 viceva, 11 basni, 25 suvremenih bajki i 4 humoreske.

 

Komisija (žiri) radila je u sastavu: Radmilo V. Radovanović, predsjednik koji „najmanje radi“, odnosno Slobodan Ćoćkalo i dr Milan Ćoćkalo.


Reci što misliš!