Kultura

najavljujemo

U Kino Zoni na Valentinovo pogledajte film "Jadnici"

U Kino Zoni na Valentinovo pogledajte film

Ovog petka nam u goste stiže film koji je na prošlogodišnjem izdanju festivala u Cannesu dobio itekako prestižnu nagradu žirija. Riječ je o hvaljenoj triler krimi drami ''Les Misérables''.

Prije nešto više od mjesec dana, ovogodišnje izdanje Kino Zone otvorio je filmski fenomen imena ''Parazit''. Koncertna dvorana Kneževe palače se zbog nezapamćenog interesa publike dupkom ispunila u dva navrata, a isti film je, uz mnoštvo do sad prikupljenih nagrada, nekidan ispisao povijest osvojivši vrlo značajna četiri zlatna kipića na Oscarima.

Ovog petka nam pak u goste stiže film koji je imao male šanse preoteti mu priznanje u kategoriji najboljeg stranog filma, ali i koji je na prošlogodišnjem izdanju festivala u Cannesu dobio itekako prestižnu nagradu žirija. Riječ je dakako o hvaljenoj triler krimi drami ''Les Misérables''. 

Radnja filma smještena je u predgrađe Pariza ili preciznije Montfermeil, kvart u kojem je slavni pisac Victor Hugo svojevremeno postavio radnju svojeg literarnog remek-djela Les Misérables. Ovdje je u fokusu priče umjesto Hugovog Jeana Valjeana novi policajac Stephane koji je friško dodijeljen brigadi za borbu protiv kriminala. Na ulicama Pariza naime vladaju kaos, klasne i rasne podjele, a Stephane se nakon jedne incidentne situacije nađe na tankoj liniji između lojalnosti i pravde.  

Režiju i scenarij (u suradnji s Giordanom Gederlinijem i Alexisom Manentijem) potpisuje talentirani Ladj Ly, a valja naglasiti i kako je ovo dugometražna adaptacija njegovog istoimenog kratkog filma iz 2017.

Uz spomenutu nagradu žirija u Cannesu i nominacije za Oscara i Zlatni Globus, ''Les Misérables'' je među ostalima osvojio i Goyu za najbolji europski film, odnosno, nagradu Europske Filmske Akademije za 'Europsko otkriće godine'. 

Ulaznice možete kupiti svakim radnim danom od 8 do 14h u prostorijama Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji) te na lokaciji projekcije 45 minuta prije početka. Podsjećamo, projekcija filma će se održati u Koncertnoj dvorani Kneževe palače u petak 14.02. s početkom u 20 sati. 


Reci što misliš!