Kultura

četvrtak, 9. siječnja

Bruno Ćurko i Stipe Surać predstavljaju "Mediteranski armerun"

Bruno Ćurko i Stipe Surać predstavljaju

U Gradskoj knjižnici u Zadru u četvrtak 9. siječnja u 18:00 sati predstavit će se interaktivni foto-brevijar "Mediteranski armerun - Jadranske letere i litrati", zadarskog autorskog dvojca Bruna Ćurka i Stipe Suraća.

"Armerun" (stari duboki ormar za odjeću) u sebi krije 50 ikonografskih odrednica Mediterana, od masline i suhozida, do malog mista, fešte, vina, galeba. Svaki je simbol Mediterana popraćen leterom, pismom, pričom, a cijeli je brevijar obogaćen sa 167 predivnih fotografija i interaktivnim QR kodovima i GPS koordinatama, za lakše navigavanje virtualnim bespućima koje „Armerun" nudi.

Stipe Surać je freelance fotograf iz Zadra. Više od 23 godine profesionalno traži zanimljive prizore i pretvara ih u umjetničke litrate, a do sada je objavio njih nekoliko tisuća, u više desetaka knjiga o hrvatskoj prirodi, kulturi, mjestima i ljudima.

Bruno Ćurko piše libre i podučava filozofiju. Osnivač Udruge Mala Filozofija iz Zadra, sudjelovao je na konferencijama i objavljivao u zemljama Europe, Kini, SAD-u i Južnoj Koreji. Uz skupove i časopise koje organizira i uređuje, vodi djecu na Međunarodnu filozofsku olimpijadu i redovito, kako kaže, "maltretira studente" na Filozofskom fakultetu u Splitu.

 


Reci što misliš!