Kultura

početak u 20 sati

Nagrađivani film "Sam Samcat" večeras u Kino Zoni

Nagrađivani film

Prije negoli nam u goste doputuju dva prestižna naslova iz selekcije ovogodišnjeg 'Zagreb Film Festivala', ovog petka (08.11. u 20 sati) nas u Kino Zoni očekuje još jedna izvanredna domaćica (ne keksi, naravno).

Riječ je dakako o posljednjoj uspješnici renomiranog kazališnog, a možemo sad sa sigurnošću reći i filmskog redatelja, Bobe Jelčića.   

'Sam samcat' je drama koja kazuje priču o malom čovjeku ugušenom birokracijom i bezizlaznom situacijom, čovjeku koji nakon brakorazvodne parnice shvaća svoju pogrešku i želi novu priliku, mogućnost da što više vremena provede s voljenom kćerkom. 

Izvanredna režija, gluma i kamera čine ovaj film posebnim, a premda je tema prilično teška, nipošto ne možemo reći kako je suhoparna ili hladna. 

Glumačku postavu među ostalima sačinjavaju nikad bolji Rakan Rushaidat, Predrag 'Miki' Manojlović, Snježana Sinovčić, Lea Breyer, Vanesa Glođo i brojni drugi. 

Valja istaknuti i kako je film osvojio nagradu žirija ovogodišnjem FEST-u i kako nam na najbolji način opravdava hvalospjeve kritike koje Bobu Jelčića postavljaju ravnopravno uz bok najistaknutijih europskih filmaša današnjice.


Reci što misliš!