Kultura

velika čast

Zagrebačke mažoretkinje nastupit će na Kineskom zidu

Zagrebačke mažoretkinje nastupit će na Kineskom zidu
PIXSELL

Zagrebačke mažoretkinje sudjelovat će ove godine na jednom od najvažnijih državnih projekata u Kini – China Nanchang International Military Tattoo, piše u subotu Večernji list.

Radi se o festivalu koji objedinjuje vojne orkestre rodova Kineske armije i orkestara iz 11 zemalja sa svih kontinenata, među kojima i US Marine Corps, Royal Australian Navy Band, New Zealand Army Band, Egyptian Military Band, Italian Asti Flag Team...

U Zagrebačkim mažoretkinjama objašnjavaju da su poziv da sudjeluju na tom festivalu, koji će se održati od 29. listopada do 9. studenoga, dobili nakon posjeta kineskog premijera Li Keqianga Hrvatskoj, navodi dnevnik.

Dodaju da se festival organizira kao dio proslave Nanchanga, grada heroja i sjedišta Kineske armije. U pet dosadašnjih izdanja tog festivala od 2006. godine sudjelovalo je više od 5000 glazbenika i plesnih grupa.

"U sklopu turneje nastupat ćemo u Pekingu i na Kineskom zidu. Glavni koncert festivala uživo prenosi Kineska središnja televizija (CCTV) kao i još desetak televizija iz Kine i Hong Konga, a procijenjena je gledanost prijenosa 100 milijuna gledatelja", kaže direktor Zagrebačkih mažoretkinja Alen Šćuric uz napomenu da festival prati i niz drugih medija.

Ističe i da su Zagrebačke mažoretkinje jedina grupa iz Hrvatske koja je pozvana na festival te će ondje kao službeni sastav grada Zagreba predstavljati Hrvatsku, ali i Europu, donosi Večernji list.

​​​​

Reci što misliš!