Kultura

petak, 20. i nedjelja, 22. rujna

Kino zona: Završni vikend ljetnog kina s projekcijama Krivnje i Dubokih rezova

Kino zona: Završni vikend ljetnog kina s projekcijama Krivnje i Dubokih rezova
Krešimir Sorić

Već ustaljeni ritam četvrtak-nedjelja ipak će biti poremećen ovog, ujedno i završnog, tjedna ovogodišnjeg zadarskog ljetnog kina. Danski triler „Krivnja“ će se tako prikazati u istom terminu u petak, dok ciklus projekcija zatvara domaći dramski omnibus „Duboki rezovi“ u nedjelju.

„Krivnja“ donosi priču o policajacu Asgeru Holmu koji tijekom dežurstva kao dispečer u odjelu hitne službe zaprima poziv otete žene. Nakon što se poziv iznenada prekine, njegova potraga za misterioznom ženom i njezinim otmičarem započinje.

S telefonom kao jedinom alatom, Asger vodi utrku s vremenom i čini sve kako bi uspio spasiti ugroženu ženu. Međutim, kako vrijeme prolazi, Asger shvaća da se bavi zločinom koji je mnogo veći nego što je mislio.

Domaći omnibus „Duboki rezovi“ filmski je triptih inteligentnih studija nasilja, nastalih prema književnim predlošcima s potpisima Olje Savičević Ivančević, Ksenije Kušec i Romana Simića.

„Trešnje“, nagrađivane montažerke i redateljice Dubravke Turić, premijerno prikazan u Cannesu, tragična je priča o odrastanju u dalmatinskom zaleđu; u filmu „Smrt bijela kost“, drami s elementima horora u režiji Filipa Mojzeša, bezazlena dječja igra iznenada prerasta u dramatičnu situaciju dok u segmentu „Predmeti koji tonu“ Filipa Peruzovića upoznajemo brižnog oca koji sumnja da njegovu, sad već odraslu kćer zlostavlja suprug.

Kao i dosad, svi filmovi počinju u 21 h, a ulaznice po cijeni od 20 kuna se mogu kupiti 45 minuta prije početka projekcije, ispred crkve Sv.Dominika.


Reci što misliš!