Kultura

zadnji dan prijava

Plesne udruge "Gesta" i "U pokretu" organiziraju natjecanje za mlade plesače i koreografe

Plesne udruge

Plesna udruga Gesta i Plesna udruga U Pokretu udruženim snagama po prvi puta organiziraju projekt pod nazivom „Mali Koreograf“ na koji pozivaju pojedince, djecu koji će u ovom projektu biti nosioci projekta pod istoimenim nazivom.

Koncept je zamišljen kao natjecateljski susret djece koja se profesionalno ili rekreativno  bave plesnom umjetnošću. Uvjet prijave je da je koreograf dijete u dobi od 7 do 14 godina starosti. Samostalno je potrebno osmisliti koreografiju,izabrati glazbu i osmisliti scenski izgled. Plesači mogu biti djeca različitih uzrasta,a koreografije mogu biti predstavljene kao sola,dueti i radovi s više plesača.

Stručno povjerenstvo koje će ocjenjivati radove činit će dva člana,a bit će to isključivo stručnjaci s iskustvom praćenja,vrednovanja,poznavanja i prakticiranja plesne umjetnosti. Stručno povjerenstvo će pregledati materijale i odlučiti na osnovu sljedećeg:

-plesni nastup (koreografija i izvedba)
-maštovitost i kreativnost koreografije
-izbor glazbe (adekvatno uzrastu i tehničkim mogućnostima izvedbe plesača)
-scenski izgled (kostimografija)
-ukupan dojam koreografije

Cilj organizacije je prvenstveno motivacija djece. Kroz ples,maštu i kreativnost želimo ih potaknuti na samostalno stvaranje plesni uradak koji će ih dodatno motivirati za možda budući životni poziv,daljnje bavljenje plesom ili uključenje u svijet plesa. Svakako sudjelovanjem u ovakvom projektu kod djece ćemo i stvoriti jednu vrstu odgovornosti i ozbiljnosti koju nosi prijava pojedinca. 

Ispunjenu prijavnicu,snimke slati na adresu mali.koreograf@gmail.com ili FB stranicu Plesne udruge Gesta zaključno sa 25. rujna 2019. Nakon selekcije ćemo objaviti imena malih koreografa koji će ući u uži izbor natjecanja. 

Natjecanje će se održati početkom listopada.

32145f038dab04c3d7081398e271a024.jpg?v=2

 P  R  I J  A V N  I C A

                             MALI KOREOGRAF

Poslati najkasnije do 25.09.2019

1.Ime i prezime koreografa.

2.Datum i godina rođenja

3.Broj plesača

4.Naziv koreografije:

5.Glazba:

6.Autor glazbe:

7.Trajanje: (Svaka koreografija može trajati 2 do 4 min max.)  

8.Molimo Vas obavezno pošaljite video uradak na e-mail mali.koreograf@gmail.com ili na FB stranici Plesna udruga Gesta


Reci što misliš!