Kultura

23. siječnja

Guitarra Appasionata - četiri virtuoza zasvirat će u Koncertnoj dvorani braće Bersa

Guitarra Appasionata - četiri virtuoza zasvirat će u Koncertnoj dvorani braće Bersa
pixabay.com

23. siječnja u 20 sati očekuje vas prava glazbena poslastica - kvartet gitara: Zoran Dukić, Petrit Ceku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić sviraju za vas u koncertnoj dvorani braće Bersa!

Bilo da se radi o flamenko gitari s obala španjolskih pokrajina Andaluzije ili Murcije, o talijanskoj, odnosno, dalmatinskoj mandolini ili grčkoj liri, ovaj sredozemni „bazen“ ispunjen je tradicijama žičanih instrumenata, a u današnje vrijeme najčešće se ipak radi o gitari.

Da je Hrvatska zemlja vrsnih gitarista, odavno je i dobro poznato. Sve su to bivši studenti slavne „zagrebačke gitarističke škole“ čiji protagonisti imaju uspješne svjetske karijere. Stoga je zajedničko muziciranje Zorana Dukića, Petrita Çekua, Maroja Brčića i Tvrtka Sarića posebna radost za ljubitelje gitare. Prvi zajednički koncert održali su 2016. i tu radost zajedničkog muziciranja - na veliko oduševljenje hrvatske publike - nastavljaju dijeliti.

Četiri virtuoza predočit će nam svu ljepotu instrumenta pronađenog otprilike 3500 g. pr. Kr. u Egiptu, odakle su ga trgovci i moreplovci donijeli i na ovu, našu stranu Mediterana.

Cijene ulaznica: 50 i 60 kuna.


Reci što misliš!