Kultura

ideja različitosti

Predstavljen program 69. Dubrovačkih ljetnih igara

Predstavljen program 69. Dubrovačkih ljetnih igara

Program ovogodišnjih, 69. Dubrovačkih ljetnih igara predstavljen je u petak u Festivalskoj palači u Dubrovniku, tradicionalno uoči Feste svetog Vlaha i Dana Grada Dubrovnika.

Tijekom 47 festivalskih dana, od 10. srpnja do 25. kolovoza, na gotovo dvadeset ambijentalnih lokacija bit će izvedeni brojni dramski, glazbeni, baletni, folklorni i drugi programi.

Među njima se ističu četiri premijerna naslova u dramskom programu: Krležin "Michelangelo Buonarroti" na otoku Lokrumu u koprodukciji s HNK Ivana pl. Zajca iz Rijeke i u režiji Sebastijana Horvata, izbor iz proze Ranka Marinkovića "Pod balkonima" u režiji Daria Harjačeka, "Odbrojavanje - na piru s Držićem i Nalješkovićem" u režiji Lee Anastazije Fleger, Marine Pejnović i Hrvoja Korbara, u izvedbi studenata Odsjeka glume ADU iz Zagreba te prvi put u Dubrovniku "Ispravci ritma" u režiji Gorana Sergeja Pristaša u izvedbi kolektiva BADco., Drame HNK u Zagrebu i Igara.

Intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski istaknula je kako je program dio onoga što je bilo i u nacrtima, misiji i viziji, koja je predočena ministrici kulture na početku njezina mandata.

"Drago mi je da nismo skrenuli s puta koji smo sebi zacrtali. Imat ćemo bogat dramski program, u kojem želimo njegovati model vlastitih produkcija te postojanje festivalskog dramskog ansambla kao reprezentacije hrvatskih umjetnika. Imat ćemo i koprodukcijski model, koji želimo ojačati jer će tako DLJI biti vidljivije na mapi hrvatskog i međunarodnog kulturnog stvaralaštva, jer će te predstave svoj život imati i nakon festivala", smatra Ruždjak Podolski.

Glazbeni program, dodala je, koncipiran je kao sklad tradicionalnog i inovativnog. "Nastupit će etablirani umjetnici različitih poetika, osobnosti i izričaja. Vodili smo se idejom različitosti", rekla je Ruždjak Podolski.

Ravnateljica Javne ustanove u kulturi Dubrovačke ljetne igre Ivana Medo-Bogdanović istaknula je kako je ono što je predstavljeno ujedno i potvrđeno na programu.

Dvadeset izvedbi već je u internetskoj prodaji, a cjelovit program bit će objavljen najkasnije do sredine ožujka, napomenula je Medo Bogdanović.

 

 


Reci što misliš!