Kultura

britanski i domaći autori

Započinje "Lit link festival" koji će povezati tri grada

Započinje

Lit link festival – ili Književna karika – u svom petom izdanju predstavlja britanske i hrvatske pisce, urednike, izdavače i druge goste u Puli (29.6.), Rijeci (30.6.) i Zagrebu (1.7.)

Uz čitanja stranih i domaćih autora, festival se paralelno usmjerava i na promociju naše književne scene kod stranih urednika i izdavača koji su njegovi jednako važni gosti. 

Na čitanjima u Puli, Rijeci i Zagrebu publika će u petom izdanju festivala imati prilike otkriti vrsne britanske autore, a 15 hrvatskih pisaca predstavit će se u tri dana programa, kako publici, tako i britanskim izdavačima i urednicima. 

U Puli će čitati četiri britanska i pet domaćih autora, uz projicirane prijevode, u programu neakademskog tona. Autore ćemo predstaviti kroz kratke uvodne razgovore, a pojedinačna čitanja traju po desetak minuta. 

Svim britanskim autorima pulsko čitanje je i premijerno u Hrvatskoj, a riječ je većinom o već etabliranim i nagrađivanim piscima, koji su već uvrštavani u izbore za najveće nagrade na engleskom govornom području poput Bookera – piscima za koje će se zasigurno još čuti, a onda ćete moći reći da ih jednom slušali u Rojcu. 

Posjetite ovu neklasičnu književnu feštu, bit će sadržajno i opušteno (kome slušanje dosadi lako uzme pauzu pa se vrati), a ulaz je besplatan.


Reci što misliš!