Kultura

Film

Premijera filma Gorana Kulenovića "Pjevajte nešto ljubavno"

Premijera filma Gorana Kulenovića

Osim što potpisuju glazbu, članovi "Hladnog piva" pojavljuju se u sporednim ulogama

Film "Pjevajte nešto ljubavno", redatelja i scenarista Gorana Kulenovića, komedija o mladoj zagrebačkoj rock grupi koja pokušava snimiti svoj prvi album, premijerno je sinoć prikazan u Cinestaru u Zagrebu.

Scena iz filma "Pjevajte nešto ljubavno"/Foto:www.pulafilmfestival.hr

Glavni lik prvoga Kulenovićeva dugometražnog filma je Struja (Ivan Herceg), beskompromisni vođa demo-benda "Kad je prljavi Harry sreo prljavu Sally", koji je spreman na sve, osim na izdaju svojih rockerskih uvjerenja, kako bi došao do novca za izdavanje albuma. No upravo je sviranje šlagera na svadbi jedina prilika za zaradu. Osim što potpisuju glazbu, članovi "Hladnog piva" pojavljuju se u sporednim ulogama. Snimatelj je Mario Sablić, montažer Slaven Jekauc, scenografkinja Tanja Lacko, a kostimografkinja Sanja Šeler.

Goran Kulenović autor je srednjometražnog igranog filma "Ravno do dna" (epizoda iz omnibusa "24 sata"), prvog hrvatskog sitcoma "Bitange i princeze" te mnogobrojnih nagrađivanih glazbenih spotova ("Hladno pivo", "Jinx", "Zabranjeno pušenje", Darko Rundek).

Film "Pjevajte nešto ljubavno" ove je godine osvojio nagrade publike na Motovun Film Festivalu i na Pula Film Festivalu, na kojem je nagrađen i Zlatnim Arenama za scenografiju i kostimografiju. Snimljen je u produkciji Interfilma i koprodukciji s HRT-om, a u kinodistribuciju po Hrvatskoj kreće 13. rujna.


Reci što misliš!