Kultura

teksas

Američka premijera Gorana na prestižnom festivalu South by Southwest

Američka premijera Gorana na prestižnom festivalu South by Southwest

Dugometražni igrani film Nevija Marasovića Goran svoju će američku premijeru imati u programu multimedijskog festivala South by Southwest (SXSW), jedne od najvažnijih platformi za promociju nezavisnog filma u Sjevernoj Americi

Goran je jedan od 125 odabranih dugometražnih filmova od 2.430 ukupno prijavljenih. Prikazat će se u sklopu Festivalskih favorita (Festival Favorites), sekcije posvećene hvaljenim naslovima koji su festivalsku distribuciju već počeli prije SXSW-a.

Goran je dosad prikazan na festivalima u Luksemburgu, Bjelorusiji i Belgiji, a na Međunarodnom filmskom festivalu Fantasia u Montrealu, gdje je imao svjetsku premijeru, Franjo Dijak osvojio je nagradu za najboljeg glumca.

SXSW je manifestacija koja spaja glazbu, film, interaktivne medije i konferencije, a njegov jedinstveni koncept ugledna web stranica IndieWire svojevremeno je opisala kao "vodeći primjer onoga kako bi festivali mogli izgledati u budućnosti". Filmski program održava se od 10. do 18. ožujka. Podijeljen je u 12 sekcija koje uključuju igrane i dokumentarne, umjetničke i žanrovske uratke. Na festivalu će biti prikazan čak 51 debitantski film, a filmski program bit će otvoren premijerom novog filma Terrenca Malicka Song to Song, u kojem glavne uloge igraju Ryan Gosling, Natalie Portman, Michael Fassbender i Rooney Mara.

Više o festivalu South by Southwest možete saznati ovdje, a o filmskom programu ovdje.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti